Повече от седмица след скандалното си поведение в УМБАЛСМ “Пирогов

...
Повече от седмица след скандалното си поведение в УМБАЛСМ “Пирогов
Коментари Харесай

Съветникът на Тагарев наглее и плаши със съд медици. Вижте хронологията на скандала по минути

Повече от седмица след скандалното си държание в УМБАЛСМ “Пирогов ” Мустафа Емин, прочул се като недосегаемият консултант на военния министър Тодор Тагарев, подаде оставка, само че продължи да заплашва медиците, помогнали на детето му, този път със съд. “Ще защитя името и достолепието си с доказване на истината за връзката ми с личния състав в болница Пирогов в съда ”, написа Мустафа Емин във фейсбук, откакто часове по-рано шефът на “Пирогов ” доктор Валентин Димитров прочете в ефир на една от националните малките екрани хронологията на абсурда в болничното заведение на 28 август вечерта, разказана по сниманото от охранителните видеокамери.
“Шестима медици удостоверяват в своите писмени показания, които даже са подписали, че са били застрашени от Мустафа Емин да бъдат уволнени ”, описа шефът на “Пирогов ”. “Труд news ” получи отвод от “Пирогов ” за достъп до видеозаписите от въпросната вечер, защото на тях се виждат деца, само че редакцията разполага с цялостното изложение на фрагментите посредством отчета на шеф “Сигурност ” в здравното заведение. Емин е бил със брачната половинка си Айше. Активистът на “Да, България ” заплашил лекарите и сестрите със здравния министър, в случай че не прегледат с преимущество момченцето му. След като разгласи оставката си, Емин написа във фейсбук, че “замразява ” присъединяване си в Националния съвет на Демократична България, до момента в който не завърши инспекцията на Контролната комисия на партията.
По този мотив някогашният боен министър Красимир Каракачанов съобщи: “Факт е, че цялото управление на “Да, България ” се е изсипало в “Пирогов ” да притиска шефа на “Пирогов ”. Това е следващата политическа калинка, която е назначена на държавна ясла, с цел да взема добра заплата ”. “Въпросният консултант, а и неговият директен шеф – министърът на защитата, няма ли да кажат едно “извинявай ” на медицинските чиновници в “Пирогов? ”, означи още Каракачанов.
Хронологията на абсурда по минути съгласно видеозаписите
Докладът на началника на отдел “Сигурност ” в “Пирогов ” – Ивайло Лозанов, до изпълнителния шеф на болничното заведение, с който “Труд news ” разполага, разказва в детайли, по минути видяното посредством видеокамерите след идването на Мустафа Емин на 28 август. От “Пирогов ” предоставиха за “Труд news ” документа и обясниха, че видозаписите съдържат фрагменти с дребни деца, по тази причина не ги популяризират и допълват, че “детето в детска противошокова зала е било с тежък хеморагичен потрес и хемоглобин 49 ”.
Във факсимилето от отчета името на съветника на Тагарев е прикрито, поради сензитивната информация, само че въпреки всичко ето хронологията на абсурда буквално.
На 28.08.2023 година:
В 19,20 ч – през централния вход на лечебното заведение идват (в целия документ името е прикрито, само че се подразбира, че става дума за Мустафа Емин) с дете, момченце на забележима възраст 2-3 година, редом с друго семейство с по-малко от неговото дете. Без да минават през Регистратура, както е откритият ред, се насочват към кабинет №111. При идването пред кабинета е видно, че там към този момент чакат 4-5 индивида.
В 19,22 ч – от кабинет №111 излиза дежурен личен състав, който виждайки човек с малко дете, се насочва непосредствено към Мустафа Емин. Провеждат къс диалог.
В 19,23 ч идва брачната половинка на господин Мустафа Емин дружно с момиченце на забележима възраст 4-5 години. Той пуска сина си, който се затичва към майка си. Купуват на момченцето шоколадова вафла и вода и му дават да яде.
До 19,50 ч момченцето непрестанно е в придвижване, а бащата комуникира по мобилния си телефон.
В 19,45 ч Мустафа прибързано отваря вратата на кабинет №111.
B 19,50 ч в кабинета влизат дамата и момченцето. Пред кабинета остават Мустафа Емин и момиченцето.
В 19,52 ч Емин още веднъж прибързано отваря вратата на кабинет №111.
В 19,53 ч дамата и момченцето излизат от кабинета.
В 19,59 ч господин Емин и фамилията му идват пред кабинет №202 на Детско незабавно приемно поделение /хирургичен кабинет/.
В 20,20 ч минават за консултация през кабинет №204 /детска ортопедия и травматология/.
В 20,26 ч дамата и момченцето влизат в кабинет №129 /Клиника по образна диагностика – Рентген/.
В 20,28 ч. излизат от кабинета. По време на 2-минутния им престой в кабинета, различен чиновник се занимава с момиченцето, което чака пред кабинета.
В 20,30 ч идват пред входа на детска шокова зала откъм Детско незабавно приемно поделение. Там към този момент чакат пациент с придружители.
В 20,40 ч пациентът е въведен в детска шокова зала, а господин Емин и различен пациент с придружители не престават да чакат.
В 21,01 ч служителка излиза от детска шокова зала и насочва господин Емин и другите чакащи пациенти към входа на детска шокова зала откъм входното предверие на Детски хирургичен комплекс.
В 21,09 ч в детска шокова зала е признат пациент, който идва преди господин Емин.
В 21,14 ч от шокова зала излиза служителка, която дава документи на околните на към този момент признатия пациент и на господин Емин.
B 21,15 ч при господин Емин идва мъж, облечен с бежова фланелка и кафеникав панталон.
В 21,18 ч признатият по-рано пациент излиза от шокова зала.
В 21,29 ч Емин звъни на звънеца на детска шокова зала. Показва се дежурна сестра.
В 21,33 ч още веднъж излиза дежурен личен състав при Емин, беседва със фамилията и им оказва подпомагане за попълване на документи.
В 22,10 ч Емин още веднъж звъни на звънеца на детска шокова зала.
В 22,22 ч на звънеца на детска шокова зала звъни брачната половинка на Емин.
В 22,23 ч излиза дежурен личен състав и организира 7-минутен диалог с Емин.
B 22,31 ч се демонстрира лекар и също беседва с Емин.
В 22,43 ч момченцето на Емин е признато в детска шокова зала.
В 22,54 ч детето е предадено н родителите си. През цялото време на престоя в лечебното заведение детето на Емин тича, гони се със сестричката си и т. н.
В 23,10 ч Мустафа Емин идва още веднъж в болничното заведение и влиза в кабинет №111 и си потегля малко по-късно.
Христо Гаджев, ръководител на комисията по защита в 49-ото Народно събрание: В кабинет на ГЕРБ и министърът щеше да се раздели с поста си
Освобождаването на господин Мустафа Емин от поста е малко на правилото “по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай ”. Това е вярно решение на министъра на защитата, въпреки и закъсняло. Случаят можеше да се ревизира още предходната седмица и да има съответното решение. Да забележим от тук нататък по какъв начин ще се развиват бъдещи дейности, тъй като е хубаво такива обстановки с хора във властта да няма, както и да не занимаваме обществото с сходни произшествия, при които хора злоупотребяват със служебното си състояние.
В Комисията по защита получихме публично резултатите от инспекцията в Пирогов по проблема Емин. Тя е завършила на 31 август и е със следното умозаключение: “Изводът, който може да се направи от събраните по преписката документи и от камерите за видеонаблюдение е, че на 28.08.2023 година господин Мустафа Емин е показал вербална експанзия, със спокоен звук, по отношение на чиновниците на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов ” ЕАД и е направил корист със служебно състояние. ” Очаквах, въпреки и безпределно закъсняла реакция.
Вижте, в случай че това се беше случило в държавно управление на ГЕРБ, казусът щеше да бъде позволен в границите на по-малко от 24 часа. Веднага щеше да се влезе в контакт с болничното заведение, да се ревизират обстоятелствата, а в случай че те се потвърдят, индивидът щеше да бъде освободен. А в случай че даден министър в кабинет на ГЕРБ си беше разрешил да задържи консултант след сходен скандал, то сигурно и въпросният министър щеше да се раздели с поста си. В ГЕРБ сме безкомпромисни към сходни прояви на корист с власт и състояние. Да не приказваме, че aко се върнем на представянето на въпросния консултант от момента на назначението му, военният министър тогава показа господин Емин и като човек, който даже няма нужното обучение за поста и е записал във Военна академия магистратура. Единственият положителен миг за него е, че е доста непосредствен с управлението на една от партиите, които са в ръководещото болшинство (ДБ). Сега остава да забележим реакцията и на “Да, България ”. Защото явно той е заемал тази позиция в МО като член на Националния съвет на Демократична България, а не поради някакви други качества.
Изясняване на събитията
Контролната комисия на „ Да, България “ още проверява случая
Мустафа Емин е един от учредителите на “Да, България ”, излиза наяве от предизборно видео на Емин и водачът на “Да, България ” Христо Иванов, което е записано на 20 март 2021 година за парламентарните избори. Христо Иванов показва Мустафа Емин и като член на Националния съвет на Демократична България. Емин работел интензивно за консолидираното на Рибново в обществения и икономическия живот на страната, показва го Иванов. А самият Емин споделя, че си представял Рибново като Швейцария на Балканите.
От Демократична България през вчерашния ден не реагираха на запитванията на “Труд news ” дали в политическата групировка е завършила инспекцията “Емин-Пирогов ”. От “Да, България ” оповестиха преди дни, че управлението на “Пирогов ” е оказало цялостно подпомагане и е предоставило желаната от контролните органи на партията информация по изясняване на събитията по случая.
От фейсбук
„ Властта трансформира и постоянно скапва индивида, подайте си оставката! “
Във фейсбук брачната половинка на Мустафа Емин – Айше също разгласява защитната версия на министерския консултант, а в негова поддръжка се изричат деятели и симпатизанти на Демократична България, които подозират политическа офанзива против съветника на военния министър Тодор Тагарев. Някои от тях стигат до изводи, че Емин е жертва на съветската агитация, а казусът е раздухан съзнателно, с цел да се злепостави министерството на защитата.
“Позорна е прибързаната и непроверена обществена позиция, оповестена от “Да, България ”, която е единствено поредна демонстрация на насаждания от години вътрешнопартиен “болшевишки ” дух на дискредитиране на почтени и честни партийни членове, материализиран в най-различни форми на “приятелски огън ”, “лов на вещици ” и заклеймяване на “врага с партиен билет ”, пишат в отбрана в профила на Емин негови симпатизанти. Пак във фейсбук има към този момент основана група “С Мустафа Емин против хибридните офанзиви. Група за истина и достолепие ”, в която се акцентира като мотив за агитация, че новината за скандалното държание на военния министър в “Пирогов ” е била обявена и от съветската осведомителна организация “Риа новости ”.
Очаквано, следват мнения и за това, по какъв начин е напълно обикновено скандал със консултант на боен министър да влезе в интернационалния осведомителния продан. Има и рецензии към Мустафа Еминот вида: “Вие сте следващото доказателство, че властта трансформира и доста постоянно скапва индивида. Най-добре се оттеглете самичък, до момента в който към момента ви е останала някаква чест! ”.
“Не си правете смешки с министър на опазването на здравето в здравно заведение. Най – дребното е неуместно, като да си играете с подправена запалка до газова печка. Подайте си оставката, до момента в който се потвърди, кой лъже. Бързо възобновяване на детето ”, написа различен почитател на Мустафа Емин.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР