Повече от половината пълнолетни в Китай са с наднормено тегло,

...
Повече от половината пълнолетни в Китай са с наднормено тегло,
Коментари Харесай

За първи път над 50% от китайците с наднормено тегло

Повече от половината пълнолетни в Китай са с наднормено тегло , демонстрира формалната статистика, представена от Агенция Франс Прес.

Китай претърпява бърз стопански напредък през последните десетилетия , което коренно промени питателните привички . Изключително известни са приложенията за онлайн поръчка на висококалорична храна.
 Китай глобява за хранителни боклуци и в случай че се предизвиква преяждане
Китай глобява за хранителни боклуци и в случай че се предизвиква преяждане

Местните управляващи започнаха " Операция празна паница "

Публикуван от Националната здравна комисия отчет демонстрира, че повече от 50% от китайците са с наднормено тегло , което за първи път се случва. 16,4% от тях са със затлъстяване.

Това е близо два пъти повече от изнесените през 2002 година данни, че 29% от китайците са с наднормено тегло или затлъстяване.

Много пълнолетни в Китай спортуват прекомерно малко, те са под голям напън и имат вреден работен график, съгласно специалисти.

Китайските деца с наднормено тегло също се усилват, разкрива отчетът, като 20% от тези сред 6 и 17 година са с повече килограми от здравословното равнище спрямо 16% през 2012 година

Наднорменото тегло усилва риска от сърдечно-съдови болести, диабет и рак.

Малайзия остава като най-тежко засегнатата страна в Азия . 65% от популацията е с наднормено тегло или затлъстяване , сочат данни на СЗО от 2019 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР