Повече от половината германци са на мнение, че не си

...
Повече от половината германци са на мнение, че не си
Коментари Харесай

Проучване: Половината германци смятат, че не си струва да се работи

Повече от половината германци са на мнение, че не си коства да се работи, сочи изследване, направено откакто държавното управление разгласи повишение на обществените помощи и детските надбавки, съобщи Ройтерс.

Правителството уточни, че покачва тези заплащания и детските надбавки, с цел да помогне на хората да се оправят с високата инфлация, само че добави, че не желае да отблъсне хората от работата като цяло.

От началото на идната година обществените заплащания на човек в така наречен едночленно домакинство в Германия се покачват до 563 евро от сегашните 502 евро месечно. От тези пари се възползват 5,5 милиона безработни в страната. Държавата поема и наемите и здравните осигуровки на тези хора.

Повишението съответствува със сериозен растеж на детските надбавки, получавани от фамилии с ниски приходи. От началото на 2025 година добавката за първо дете става 636 евро, а за всяко последващо - 530 евро. Досега тя беше по 250 евро за всяко дете.

Проучване на организация ИНСА (INSA), оповестено във всекидневника " Билд ", разкрива, че 52 на 100 от германците са на мнение, че е по-добре да се живее на обществени помощи, в сравнение с да се работи на минимална заплата. В Германия минимумът е 12,4 евро на час или 1450 евро месечно.

Германците са раздвоени и по въпроса дали повишението на обществените помощи е вярно. 45 на 100 го утвърждават, а 44 на 100 са срещу.
Финансовият министър Кристиан Линднер сподели предходната седмица, че растежът на помощите и детските надбавки не трябва да отхвърля хората да работят. " Най-добрият метод за справяне с бедността е да се работи ", съобщи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР