Повече от половин България е с повишена заболеваемост от грип.

...
Повече от половин България е с повишена заболеваемост от грип.
Коментари Харесай

Повече от половин България е с повишена заболеваемост от грип

Повече от половин България е с нараснала заболеваемост от грип. Най-сериозно наранени са областите в централната част на страната, само че вирусът последователно обгръща и райони на Запад и Северозапад.

Въпреки че са в зараза от предходната седмица, Габрово и София - област са с най-вече инфектирани от грип, а заболеваемостта там не стопира да се усилва. В Ямбол, Стара Загора и Пазарджик обстановката също е тежка.



Заразените във Враца и Благоевград също са повече от междинното за страната. На Югозапад е допустимо да бъде оповестена грипна зараза идната седмица.



В София заболеваемостта е под междинната за страната, само че инфектираните всяка седмица се усилват с 50%. На този стадий градът е надалеч от оповестяване на зараза.

" Виждаме, че даже и области, които в действителност не лимитират учениците по-късно прибягват и до тази мярка. Грипът е в разгара си сега. Така, че чакаме в идващите седмица-две да доближи пика. Тоест да стартират да понижават броя на заоблелите ", сподели проф. Ива Христова - шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР