Повече от месец продължават протестите на жителите на столичния квартал

...
Повече от месец продължават протестите на жителите на столичния квартал
Коментари Харесай

Повече от месец жителите на „Мусагеница“ протестират срещу строеж в района

Повече от месец не престават митингите на жителите на столичния квартал „ Мусагеница “ против възможен градеж и отсичането на дървета в региона. Всяка делнична вечер хората блокират кръстовището на бул. " Г. М. Димитров " и " Драган Цанков ".

Снимка: Тодор Пантилеев, Дарик радио

В четвъртък заран за следващ път те стачкуваха и пред Следствен отдел към окръжна прокуратура. Недоволството им е против Столичната община, която е продала терена, а върху него е планувано строителство.

Председателят на СОС Георги Георгиев предложи да бъде образувана работна група, която да търси решение на казуса. По думите му, то обаче би трябвало да е законосъобразно, а не популистко, с цел да не бъде наказана общината да заплаща милиони левове обезщетение.

Снимка: Тодор Пантилеев, Дарик радио

Растителността, която ще бъде унищожена при възможен градеж ще е в пъти повече от тази, която е отразена в оценката на ландшафтния инженер, съобщи една от протестиращите – Албена Ангелова.

Александър Градинаров живее в Дървеница, само че е пристигнал да поддържа хората от прилежащия квартал Мусагеница. По думите на различен протестиращ – Владимир Кушовалиев, част от медиите популяризират погрешна информация и отразяват митинга преднамерено.

Очевидно е, че нараства напрежението в квартал „ Мусагеница “, сподели ръководителят на СОС при започване на днешната сесия и предложи да бъде образувана работна група, която да търси решение на казуса.

Снимка: Тодор Пантилеев, Дарик радио

По думите на Георгиев предложенията би трябвало да са съобразени със закона, а не популистки и да бъде открит верният баланс.

Все още не е ясно обаче дали в работната група ще бъдат поканени да вземат участие и представители на протестиращите, измежду които също има адвокати.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР