Повече от една трета от европейските фирми възприеха изкуствения интелект

...
Повече от една трета от европейските фирми възприеха изкуствения интелект
Коментари Харесай

Над една трета от фирмите в ЕС са възприели използването на изкуствен интелект през 2023 г.

Повече от една трета от европейските компании възприеха изкуствения разсъдък (AI) през 2023 година, защото потреблението на генеративен AI се усили, откри отчет, поръчан от Amazon Web Services (AWS) и представен от Ройтерс.

През 2021 година Европейската комисия показа своята визия за цифровото десетилетие до 2030 година за трансформиране на района, като 80% от популацията би трябвало да придобие съществени цифрови умения, да има 5G съгласуваност на всички места и 75% от фирмите в Европейски Съюз да употребяват облачни услуги.

През 2022 година обаче единствено една четвърт от предприятията в Европейски Съюз са приели AI и отчет от предходната година прави оценка, че Европейският съюз е изложен на риск да изостане с 10 години от задачите си на така наречен " Цифрово десетилетие ", в случай че държавните управления не се концентрират върху превъзмогването на дефицита на умения.

" Миналата година беше основна: от Малмьо до Милано достъпността на генеративния AI сътвори вкус за изпробване измежду потребителите и бизнеса ", уточни пред Ройтерс Тануджа Рандери, ръководещ шеф на AWS.

Според нея обаче " ускореното нахлуване на изкуствения разсъдък през предходната година оказа помощ на Европа да поеме по пътя към постигането на задачите на цифровото десетилетие ".

Проучването, извършено от Strand Partners измежду над 16 000 жители и 14 000 компании, откри, че 38% от фирмите опитват с изкуствен интелект.

Докладът прави оценка позитивното икономическо влияние на изкуствения разсъдък на спомагателни 600 милиарда евро към по-ранната оценка за положителен резултат в размер на 2,8 трилиона евро.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР