Повече от една дузина кози бяха транспортирани до парк Ривърсайд

...
Повече от една дузина кози бяха транспортирани до парк Ривърсайд
Коментари Харесай

В Ню Йорк борят инвазивни растения в парк с кози

Повече от една дузина кози бяха превозени до парк Ривърсайд в Ню Йорк тази седмица, където да похапнат плевели, което е природосъобразен метод за унищожаване на инвазивни тревни типове.

Косматите гости идват в Манхатън от фермата Green Goats в Райнбек, Ню Йорк, с цел да похапнат от избуялата растителност на мъчно налични места в парка, включително и типове, които са рискови за хората, като токсичен бръшлян, написа Ройтерс.

Използването на кози е проницателен метод към премахването на плевели посредством впрягането на естествения им апетит за листни растения, като главен механизъм за осъществяването на тази задача, която обичайно включва замърсяващи околната среда химикали.

Goatham is baaaack! At today's Running of the Goats, some familiar grazers returned to @RiversideParkNY for their third summer helping out in the park. pic.twitter.com/ZjBbye7MLS
— NYC Parks (@NYCParks) June 29, 2022

"Те обожават тези неща, " споделя Джон Херолд, краткотраен президент на организацията, която се грижи за опазването на парка Ривърсайд. "Те пасат отровния бръшлян, трендафила и други растения, от които се опитваме да се отървем. "

От 20-те кози, за четири паркът Ривърсайд ще бъде дом до края на лятото, като ще имат разполагаем два акра, на които да пасат.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР