Повече от две седмици след въвеждането на по-строгите ограничителни мерки

...
Повече от две седмици след въвеждането на по-строгите ограничителни мерки
Коментари Харесай

Затворените заради пандемията бизнеси ще получат помощ – 10% или 20% от оборота

Повече от две седмици след въвеждането на по-строгите ограничаващи ограничения кабинетът утвърди и разпоредбите за помощта към компаниите. Малките и междинни предприятия, лимитирали или спрели активността си поради ограниченията, ще получат % от оборота: 10% в търговията и 20% в останалите браншове.

Общо 156 млн. лева от оперативна стратегия "Иновации и конкурентноспособност ". С други 51 млн. лева ще бъде подкрепят туристическият отрасъл, оповестява БТВ.

Туроператорите и сътрудници ще получат безплатно помощ в размер на 4% от заявения от тях оборот за същия интервал предходната година. След упреците от бизнеса до в този момент е, че парите по другите ограничения стигат до него постепенно, държавното управление през днешния ден даде обещание – този път помощта да е навременна.

„ Приемането на документите и изплащането на помощта ще се прави от Национална агенция за приходите напълно по електронен път – заложени са извънредно къси периоди “, разгласи министърът на стопанската система Лъчезар Борисов  Лъчезар Борисов Лъчезар Борисов е роден през 1978 година в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „ Константин.

Бизнесът ще може да кандидатства за парите от началото на идната седмица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР