Повече от две години до малкото гранично селце Раково, Кюстендилско

...
Повече от две години до малкото гранично селце Раково, Кюстендилско
Коментари Харесай

Повече от две години до малкото гранично селце Раково не пътува автобус

Повече от две години до дребното гранично селце Раково, Кюстендилско не пътува рейс, селото е отвън транспортната скица на Община Невестино и при новия подписан контракт с нов транспортьор, сподели кметът Радойчо Атанасов. Останалите под 10 поданици на селото употребяват единствено персонални коли, с цел да стигат до града.

Автобус стига до село Пелатиково, откъдето до Раково са 8 километра. Често и на кмета Радойчо Атанасов му се постанова да минава това разстояние пешком. Автобусът пътува и до няколко други села около границата с Македония. Превозвачи неотдавна се оплакаха на омбудсмана Мая Манолова, че дотацията, която получават, с цел да покриват линиите до най-отдалечените села и махали в района им е фрапантно понижен:
" Има проблем със субсидирането на транспортите до дребните обитаеми места. Те са били 89 хиляди лв. през 2015, през 2016 - са 77 хиляди лв.. Сега средствата са понижени на 31 хиляди, което на процедура ще остави една част от обитаемоте места без превоз и без връзка с огромния град. Ние влизаме по следите на парите, тъй като от получената информация от Министерство на финансите излиза, че средствата за тази година, с които се субсидират междуселищните транспорти са се нараснали с 2 милиона лв., само че действително средствата за Кюстендилска община са понижени на половина ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР