Повече от два часа мигрант в безпомощно състояние лежа на

...
Повече от два часа мигрант в безпомощно състояние лежа на
Коментари Харесай

Мигрант лежа в безпомощност 2 часа на магистрала Тракия преди да дойде линейка

Повече от два часа мигрант в безпомощно положение лежа на асфалта на 320-ия километър от Автомагистрала Тракия, в посока Бургас. Пътуващи стопираха, с цел да му окажат помощ. Въпреки многочислените позвънявания до 112, в това число и от публицисти от Българска национална телевизия, кола за спешна помощ не идваше. Наш екип остана на място до идване на полиция и незабавна помощ.

Мъжът е на забележима възраст към 25 години. Силно обезводнен и отпаднал.

Стефчо Маринов: Пътувайки посока Бургас видяхме, че човек лежи на пътното платно. Лежеше по стомах, несъответстващ, без витални функционалности очевидно. Поляхме го с вода и той пристигна към този момент на себе си. Аз се обадих в 13:10 ч. и споделиха, че сигналът е подаден и признат. След това звънях в 13:33 ч., в този момент е 14:47 ч.

Междувременно са подадени още няколко сигнала на 112.

Диляна Маринова: Просто се притеснявах за човек в такова положение, че би трябвало да седи час и половина, а какъв брой преди нас е седял - ннямам визия.

По обяд мигрантът е видян да се движи пешком и да се пробва да спре кола на автостоп.

Траян Иванов: Аз тръгвах към Бургас. В момента се връщам и го виждам, че е тука. И подадох сигнал на 112, ето го по какъв начин са отреагирали. Редовно тук на автомагистралата е цялостно с мигранти. Аз дори в множеството случаи нося и храна, давам им вода, с колкото мога да оказа помощ, само че множеството са в такова обезводнено положение ".

Няколко минути преди колата за спешна помощ на място дойде полицейски екип.

Мигрантът пътува единствено с раница, дълго зимно яке и обувки. На врата му има документ със фотография и име. Баджът наподобява на тези на задачата на НАТО в Кабул, която беше затворена през 2021.Той е с изтекла годност през 2017 тодина. Не може обаче да се твърди дали е същински или фалшификат. В ямболската болница афганистанецът е прегледан. Той не се нуждае от незабавна помощ. Нахранен е и е предаден на полицията. Предстоят разпити, с цел да бъде открита самоличността му. Министерството на здравеопазването стартира инспекция поради забавянето на колата за спешна помощ. До момента е открито, че в центъра за незабавна здравна помощ в Ямбол сигнал е получен едвам в 14:43 ч., а колата за спешна помощ идва на място 27 минути по-късно. Изяснявават се аргументите за забавеното подаване на сигнала от телефон 112 към незабавна помощ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР