Повече от десет горски стопанства в страната бързо са откликнали

...
Повече от десет горски стопанства в страната бързо са откликнали
Коментари Харесай

Хижите у нас се подсигуряват с дърва за огрев през зимата, на добра цена

Повече от 10 горски стопанства в страната бързо са откликнали на писмата, изпратени от Българския туристически съюз (БТС), за закупуване от хижите на дърва за огрев през зимата, разяснява за Българска телеграфна агенция изпълнителният секретар на БТС Лъчезар Лазаров.

Очертава се цената на кубик добита дървесина, съгласно типа и метода на събирането й да варира от малко над 50 лв. до 105 лв.. Тази цена е много допустима, като се има поради, че дървата за огрев за семействата са на цена приблизително от към 180 лв. за кубик.

От БТС прецизират, че организацията подкрепя хижарите сами по места да имат опция за рандеман и доставка на падналата дървесина, при облекчени финансови условия.

Средното ползване на една хижа на дърва за огрев може да доближи до към 150 кубика, по думите на Лазаров. Той уточни, че отоплителният сезон тук-там по хижите може да продължи и до май-юни.

" Надявам се, че туристите няма да стоят на студено и в точния момент всички хижари ще се оправят със зареждането на дърва ", добави Лазаров и посочи, че до момента в никакъв случай не е имало спънки от горските стопанства хижите да зареждат дърва, в този момент единствено документите е по-усложнена.
 Търсенето на дърва за огрев набъбна с три пъти, страната стопира износа за трети страни
Търсенето на дърва за огрев набъбна с три пъти, страната стопира износа за трети страни

Какви са цените на дървата за огрев?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР