Повече от час и половина продължи срещата, инциирана от Вили

...
Повече от час и половина продължи срещата, инциирана от Вили
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ пак не се разбраха за председател на Столичния общински съвет

Повече от час и половина продължи срещата, инциирана от Вили Лилков и Карлос Контрера в опит да се откри решение на заплетения проблем с избор на ръководител на столичния общински съвет. Решение обаче няма, стана ясно след срещата. Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ не пристигнаха.

Две оферти са сложени ГЕРБ-СДС желаят тъкмо и ясно съдружно съглашение, а всички останали – краткотраен ръководител, до приемането на бюджета на София. Организаторите на дебата обаче признаха, че тонът сред двете най-големи политически сили е бил изключитено изострен, само че регистрираха като огромен прогрес това, че въпреки всичко са седнали на една маса за първи път.

„ Българска социалистическа партия за България “ отхвърли да се включи и не изпрати свои представители. В публична позиция общинските съветници от групата на социалистите оповестиха по-рано, че срещата цели да приготви „ слобка “ сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в Столичната община. От левицата подсетиха, че два пъти са се отзовавали на сходни срещи и са аргументирали предложенията си по значимите политики, както и главните цели за работата на СОС. „ От първия ден декларирахме, че разсъдъкът и диалогичността би трябвало да са водещи в политически комплицирано конфигурирания общински съвет. “, написа в позицията на социалистите. „ Твърдо декларираната ни позиция за опазване на културно-историческото завещание беше жестоко погазена от ръководещите страната, чието посланичество е най-многобройно и в Столична община, пишат те. “Всички ние носим политическа отговорност пред гласоподавателите си за осъществяване на обещанията в предизборните си стратегии. Управлението не може да бъде индулгенция за погазването им “, безапелационни бяха те откакто Паметникът на Съветската войска бе демонтиран макар митингите им.

 

Очаквайте детайлности

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР