Повече от час е продължила борбата за живота на загиналата

...
Повече от час е продължила борбата за живота на загиналата
Коментари Харесай

Синът на Киро Киров разказа за последните минути на Теодора

Повече от час е траяла битката за живота на починалата при гмуркане в Гърция - Теодора Балабанова. Това описа Иван Киров - наследник на отвлечения от „ Наглите предприемач Киро Киров, представен от bTV.

Той е бил част от екипа, отговарящ за изключителни обстановки в деня на случая. Теодора Балабанова е инструктор по гмуркане и непосредствен другар на Иван Киров.

„ Аз се надявах да няма потребност от мен, да прекараме спокоен ден, чакайки да излязат от водата, да се прегръщаме, да се поздравим... Аз като чух, че я вадят, тъй като всички се разпищяха, аз тогава изтръпнах, тъй като знаех, че това е краят... Но до последно се надявахме”, споделя той.

На лодката му той и доктор почнали да вършат на Теодора изкуствено дишане и сърдечен масаж, само че дори и пристигналите по-късно парамедици не могли да я върнат към живота. Киров споделя, че Балабанова е извадена 60 минути след началото на гмуркането.

Според предварителния проект обаче трябвало да остане под водата още няколко часа: „ Когато се случва случаят и тя стартира да бъде дезориентирана, изпада в потрес, да не може да диша през регулатора си, няма по какъв начин да стои тези 4 часа и половина”.

Иван Киров е безапелационен: „ Тази жена направи нещо, което е извънредно самоуверено и рисково. Може да приключи със гибел, за жалост, само че това я прави воин в очите на всички нас, които я подкрепяхме”. /Марица.бг
тагове киро коров теодора
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР