Повече от 80 души бяха арестувани снощи след поредния ден

...
Повече от 80 души бяха арестувани снощи след поредния ден
Коментари Харесай

Десетки арестувани след протест срещу полицейското насилие в САЩ

Повече от 80 души бяха задържани нощес след следващия ден на митинги в американския град Сейнт Луис, щата Мисури, против оправдаването на белокож служител на реда, прострелял негър, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на „ Ройтерс”. Полицаи в цялостно снаряжение за битка с вълнения използваха пикантен спрей против протестиращите, които не се подчиниха на заповедите им да се разпилян.

Очакват се още митинги, откакто арбитър оправда някогашния служител на реда Джейсън Стокли, който през 2011 година простреля 24-годишния Антъни Ламар Смит. Стотици се събраха още в петък след разгласяването на правосъдното решение, с цел да упорстват за расово тъждество.

Докато денем демонстрациите протичаха спокойно, след рухването на нощта дребни групи коренно настроени младежи оставаха по улиците, чупеха витрини и замеряха служителите на реда с камъни и разнообразни предмети.

Автобуси с служители на реда с палки и щитове дойдоха тази нощ в центъра на града, където бяха осъществени същински погроми, съобщи ЮАсошиейтед прес”. Един служител на реда е бил ранен леко в крайници. Полицията заяви, че е конфискувала от протестиращи оръжия и пластмасови бутилки с незнайна течност.

" Това към този момент не е кротичък митинг ", се споделя в полицейското известие в Туитър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР