Повече от 60 ямайски деца от начално училище са били

...
Повече от 60 ямайски деца от начално училище са били
Коментари Харесай

Бонбони с канабис пратиха в болница над 60 деца

Повече от 60 ямайски деца от начално учебно заведение са били приети в болница, откакто са яли бонбони от канабис с цвят на дъгата, заяви Ройтерс. 

Децата са получили халюцинации, съобщи министърът на образованието на карибската страна в обществената медийна платформа X.

„ Заедно ще засилим нашия режим на сигурност и сигурност, за да се борим с безразсъдната продажба на артикули с марихуана на деца “, сподели Фейвал Уилямс във вторник.

Децата се подлъгали от цветното пакетче на бонбоните, без да знаят, че всеки от тях съдържа 100 мг THC – считан за мощна доза даже за постоянни консуматори на марихуана.

„ Едно малко момче сподели, че е изяло един единствен бонбон “, описа доктор от болничното заведение, където са настанени малчуганите. На няколко от учениците са били сложени интравенозни капки, с цел да се форсира възобновяване им.

Ямайка декриминализира притежанието на до 57 грама марихуана за религиозни, медицински и научни цели през 2015 година и сътвори организация за лицензиране на легалната промишленост за медицински канабис в страната.

Радио Ямайка заяви, че Асоциацията на производителите и производителите на Ганджа в страната предлага програма за публично обучение за виновна консумация от възрастни и за попречване на консумация от деца, както и упорства за повече правила при пакетирането на продуктите със наличие на канабис.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР