Повече от 60 електромобила ще се включат днес в 400-километров

...
Повече от 60 електромобила ще се включат днес в 400-километров
Коментари Харесай

Над 60 електромобила се включват в 400-километров поход по пътищата на България

Повече от 60 електрическия автомобил ще се включат през днешния ден в 400-километров поход по пътищата на България. Инициативата за похода е на българската общественост на феновете на електрически автомобили и транспортни средства, задвижвани от електрически ток, проведена посредством „ ЮТюб “ (YouTube) канала Car Life by Dani, заяви Даниел Рангелов, който е уредник и притежател на канала.

Походът „ EV Tour 400 Голямото измерване “ потегля в 9:30 ч. от паркинга на ИКЕА София и ще премине по маршрута София-Пловдив-Карлово-София. В посока Пловдив колите ще пътуват по автомагистрала „ Тракия “, а в посока София – по Подбалканския път.

Програма на събитието и лист на участниците има на

Всички електрически автомобили ще пътуват с еднообразно движение и ще зареждат на едни и същи станции по маршрута. Прецизно ще бъде замерен разходът на електрически ток на всеки от колите и ще бъде формирана точна статистика за него, за скоростта на зареждане, както и за други съществени индикатори на електроколите при идентични пътни и атмосферни условия.

Всички над 60 коли участници от разнообразни марки и модели ще бъдат „ чисти “ електрически автомобили, задвижвани само и единствено посредством електрически ток. Потвърдилите присъединяване електрически автомобили са от марките „ Тесла “, „ Мерцедес “, „ Хюндай “, „ Форд “, Бе Ем Ве, „ Пежо “, „ Рено “, „ Шкода “, „ Ауди “, „ Нисан “ и „ Волво “.

Колко харчат електрическите автомобили, има ли задоволително зарядни станции в България, може ли да се стигне до морето и назад с електрическа кола, може ли електрически автомобил да отвлече притежателя си – тези и доста други въпроси ще получат отговор по време на „ EV Tour 400 “, показват още уредниците.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР