Повече от 6,5 милиона сръбски граждани ще отидат до избирателните

...
Повече от 6,5 милиона сръбски граждани ще отидат до избирателните
Коментари Харесай

Сърбия избира парламент

Повече от 6,5 милиона сръбски жители ще отидат до изборните секции в неделя, с цел да гласоподават на парламентарните избори, както и да изберат ново управление в 65 общини и градове, в това число в столицата Белград. Това заяви Агенция Франс Прес.

В районите на страната ще бъдат отворени общо 8273 изборни секции, 81 от които в чужбина, което е рекорден брой. Изборите ще бъдат следени от 5 587 сръбски и задгранични наблюдаващи - също рекорден брой.

Сръбският еднокамарен парламент - или Народната скупщина (Скупщина) - има общо 250 места с четиригодишен мандат. Избирателните секции в страната ще стартират работа в 07:00 ч. локално време (08:00 ч. българско време) и ще затворят в 20:00 ч. (21:00 ч. българско време), предава news.bg.

Според ръководителя на Републиканската изборна комисия Владимир Дмитриевич окончателните резултати от изборите би трябвало да бъдат оповестени 96 часа след последното резюме от изборната секция. След това, 30 дни след оповестяването на окончателните резултати, депутатите от новия призован парламент би трябвало да стартират работа, а след още 90 дни би трябвало да бъде образувано държавно управление.

Според последните резултати от изборите ръководещата коалиция на президента Александър Вучич има повече от 150 места. Най-големите партии в нея са личната на Вучич Сръбска прогресивна партия и Социалистическата партия на Сърбия, учредена от някогашния президент Слободан Милошевич. Коалицията е подкрепена и от етнически унгарци.

По време на акцията ръководещата коалиция наблягаше на икономическите достижения, като подсещаше на гласоподавателите си за построяването на нови съвременни автомагистрали, изтъкваше притока на задгранични вложения в страната, ниското равнище на безработица спрямо други европейски страни и постоянния напредък на стопанската система през последните години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР