Повече от 4200 тона българско оръжие е изнесено за Украйна

...
Повече от 4200 тона българско оръжие е изнесено за Украйна
Коментари Харесай

Бивш шеф на Кинтекс: Над 4 200 тона българско оръжие е изнесено за Украйна

Повече от 4200 тона българско оръжие е изнесено за Украйна единствено в първите четири месеца на войната с подписа на към този момент някогашния вицепремиер и министър на стопанската система Корнелия Нинова. Това твърди освободеният от нея шеф на оръжейното комерсиално сдружение " Кинтекс " Александър Михайлов.

Пратките са разтоварвани на полското летище Жешов на 70 км от украинската граница, заяви Михайлов като съобщи, че разполага с документи за изказванието си.

" За първите 4 месеца от началото на войната – от март до юни в това число, 60 самолета са транспортирали българско оръжие до това летище наоколо до украинската граница.

60 полета за 4 месеца значат, че през ден по 70 тона българско оръжие е отивало за Украйна. Усреднена калкулация демонстрира, че за този четиримесечен интервал 4200 тона българско оръжие са доставили в пограничното на Украйна полско летище.

За да може да се пресъздава това нещо – това са 212 тежкотоварни камиона тир, подредени в колона компактно един след различен в границите на 4 км, или казано с други думи – от Народното събрание на България до зала " Арена Армеец " на " Цариградско шосе ".

На този декор госпожа Корнелия Нинова да твърди, че не знае къде отива българското оръжие, е освен несъстоятелно изказване, само че и обидно към българските жители "

Освободеният шеф на " Кинтекс " уточни, че данните, които изнася, са въз основата на Закона за достъп до социална информация и разполага с документи за тях.

По-рано през днешния ден в телевизионно изявление Корнелия Нинова съобщи, че при инспекции напролет и било открито, че Александър Михайлов е бил по едно и също време шеф на " Кинтекс " и търговски шеф в частна компания на някогашния заместник-министър Александър Манолев, като ВМЗ " Сопот " и ръководителят на Съвета на шефовете също имат отношение към тази компания.

Според Нинова това се е случвало под протекцията на служебния министър на стопанската система по времето на кабинета " Радев " - Даниела Везиева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР