Повече от 40 на сто отлив на родни кандидат-студенти за

...
Повече от 40 на сто отлив на родни кандидат-студенти за
Коментари Харесай

Коронавирусът отказа голяма част от младежите от обучение в чужбина

Повече от 40 на 100 отлив на родни кандидат-студенти за образование в чужбина през тази акция, поради пандемията от COVID-19, регистрират в прогнозните разбори си консултантските организации за обучение отвън България. Това изясни специалистът от „ ЕДЛАНТА ” Ели Тончева пред " Монитор ".
Справка на просветителното министерство сочи, че до началото на тази седмица Apostille е подложен на 2 669 дипломи за приблизително обучение. Миналата година пък били легализирани 4 683 документа, удостоверяващи триумфа на зрелостниците, или с към 2 000 по-малко. Това демонстрира, че отливът на българските студенти за обучение в чужбина е над 40%.
„ Засега кандидат-студентската акция върви обикновено. Нашата задача като консултанти е да се уверим, че всички наши претенденти са получили предложения и са удостоверили мястото си в определения от тях университет. “, изясни Тончева. Тя посочи, че университетите са много внимателни в решенията си, само че множеството от тях са избирали да заложат на хибридна форма на образование. Лекциите ще се организират напълно онлайн, защото те допускат събиране на огромен брой хора на едно място, където няма опция да се съблюдава отдалеченост от 1.5 метра. Семинарните извършения обаче ще се организират на място, защото са в дребни групи и може да се съблюдава отдалеченост.
Все още не се е почувствал цялостният резултат от Брекзит, защото финансовите условия, които се оферират за висше обучение във Англия, се резервират и за идната 2020/2021 образователна година, счита специалистът от „ ЕДЛАНТА “. Годишните такси за образование за европейските студенти са на равнището на тези за локалните студенти – 9 250 паунда за Англия и 9 000 за Уелс. В Шотландия и тази образователна година те ще могат да учат гратис.
Освен това тези, които ще стартират тази есен или през януари/февруари 2021 година, към момента имат опция за употребяват студентски заем - както за бакалаври, по този начин и за магистри. Вече се знае обаче, че за образователната 2021/2022 година таксите за студентите от Европейски Съюз ще бъдат изравнени с тези за останалите задгранични студенти, което значи, че европейските студенти ще би трябвало да заплащат най-малко 11 000 паунда на година.
За сметка на това родните вузове регистрират растеж на кандидат-студентите. Те са привлечени от оповестеното в 17 от висшите учебни заведения безплатното образование, както и от приема в някое от осемте професионални посоки или осемте предпазени специалности с предстоящ дефицит на експерти на пазара на труда. Приемът през тази година е улеснен и от разширеното признание на оценките от матура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР