Повече от 40 000 души от Донбас пристигнаха в Ростовска

...
Повече от 40 000 души от Донбас пристигнаха в Ростовска
Коментари Харесай

Над 40 000 души от Донбас пристигнаха в Ростовска област в Русия

Повече от 40 000 души от Донбас дойдоха в Ростовска област в Русия. Общо 30 съветски района показаха подготвеност на одобряват хора, които се изтеглят от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република.

Временно изпълняващият длъжността министър на изключителните обстановки Александър Чуприян съобщи, че одобряват на бежанци от Донбас ще продължи толкоз, колкото е належащо.

Той изрази вяра, че здравият разсъдък ще надделее и след време хората ще могат да се върнат по домовете си. Първите групи бежанци дойдоха с трен в прилежащата на Ростовска Воронежка област.

На територията на региона е въведено изключително състояние, заяви губернаторът Александър Гусев.

Разгърнати са 42 пункта за краткотрайно настаняване с общ потенциал 4500 места.

 Жители на самопровъзгласилата се Донецка национална република са настанени в палатки в бежанския лагер в Ростов на Дон, Ростовска област, Русия, 19 февруари 2022 г./Снимка: ЕРА/БГНЕС

На фона на изострянето на ситуацията в Донбас президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко са решили да продължат инспекциите на силите за реагиране на Съюзната страна.

Това съобщи беларуският министър на защитата Виктор Хренин след завършилите през днешния ден в Беларус взаимни учения “Съюзна решителност 2022 ”. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР