Повече от 3700 проверки за 4 дни извършиха инспектори от

...
Повече от 3700 проверки за 4 дни извършиха инспектори от
Коментари Харесай

Над 3700 проверки за 4 дни извършиха инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите

Повече от 3700 инспекции за 4 дни направиха инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите. Контролът е осъществен в интервала от 10-и до 13-и юни, като в следствие от него за формирани 61 акта и 16 констативни протокола.

Служителите от държавните предприятия са осъществили общо 1471 инспекции по Закона за горите. Те са на 710 обекта за рандеман на дървесина, 500 транспортни средства, 32 ловци и на 229 други физически лица. Съставени са 33 акта и са арестувани са 90,95 пространствени кубически метра дърва.

В същия интервал 100 екипа горски инспектори на районните дирекции по горите в страната са осъществили общо 2253 бр. инспекции по съблюдаване на горското и ловно законодателства. Инспектирани са 216 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 296 обекти за рандеман на дървесина, 692 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 239 рибари и 810 физически лица. Съставени са общо 16 констативни протоколи и 28 акта и са арестувани общо 29,00 прочие м3 дърва за огрев и едно моторно транспортно средство.

Установените нарушавания през интервала са изразени най-вече в рандеман на немаркирани дървета от обекти за рандеман на дървесина, превозване и предпазване на немаркирана дървесина и/или непридружена с превозен билет, превозване на дървесина с транспортни средства, с не функциониращи GPS – устройства, както и с транспортни средства, които не са снабдени с проследяващи устройства, неотговарящи на нормативните условия системи за непрекъснато видеонаблюдение на обекти по член 206 от Закона за горите, неточно водене на електронен дневник на обект по член 206 от Закона за горите, и други.

Не са открити нарушавания на трите непрекъснати контролни горски пункта в региона на Регионална дирекция по горите гр. Пазарджик. Три екипа горски инспектори са ревизирали общо 185 бр. транспортни средства, транспортиращи дървесина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР