Повече от 300 републиканци, които без причина отричат легитимността на

...
Повече от 300 републиканци, които без причина отричат легитимността на
Коментари Харесай

ОТ РЕДАКТОРА: Изборните конспиратори на път да спечелят изборите във вторник

Повече от 300 републиканци, които без причина отхвърлят легитимността на президентските избори през 2020 година, са претенденти за някакъв политически пост идния вторник, когато в Съединени американски щати ще се проведат междинни избори за Конгрес, някои губернатори, секретари на щат и щатски конгреси. И в случай че се има вяра на изследванията, доста от тях ще завоюват. Някои от тях ще са в позиция да провеждат бъдещи избори или одобряват закони за изборния развой.

Например, в Мичиган републиканският претендент за секретар на щата набра известност, повтаряйки лъжите на Доналд Тръмп за изборни измами през 2020 година Кристина Карамо твърди, че Тръмп е спечелил щата Мичиган, макар че го загуби със 150 000 гласа. Ако завоюва, тя ще има най-вече власт върху изборния развой в щата.

Почти 6 от 10 републиканци, претенденти за щатски конгреси в 5 оспорвани щата, отхвърлят изборните резултати от 2020 година, съгласно разбор на The States Project, група, която следи изборния развой. От тези 450 републикански претенденти – в Невада, Пенсилвания, Аризона, Мичиган и Минесота, 58% поддържат лъжите на Доналд Тръмп, че изборите през 2020 година са били откраднати от него.

В Аризона – кандидатката за губернатор Кари Лейк, за сената Блейк Мастърс, секретар на щата Марк Финчем и основният прокурор Абрахач Хамадех отхвърлят да признаят загубата на Тръмп. Само може да си представим какво може да се случи през 2024 година, в случай че имаме близки резултати и дълго преброяване в Аризона както беше на предходните президентски избори. Тогава тълпата поддръжници на Тръмп побесня, откакто FOX News, много преди другите медии, разгласи, че той губи Аризона. Те се събраха пред мястото, където се брояха бюлетините, и крещяха „ Stop the count “. На други места, където им отърваше обаче, крещяха противоположното. Победа непременно. Промяна на разпоредбите, тъй че да се реализира мечтаният резултат.

Изборните конспирации, подхранвани главно от някогашния президент Тръмп, усилват своята известност измежду Републиканската партия през последните 2 години. Според изследване на 75% от гласоподавателите на Тръмп считат, че той е спечелил изборите през 2020 година (не, няма никакви доказателства за това, съгласно над 60 правосъдни решения и следствия на неговата лична администрация).

Експертите предизвестяват, че в случай че задоволително от тези конспиратори са определени в щатските конгреси, те ще имат силата да трансформират законите, които уреждат изборите, и да повлияят върху резултатите, в това число през 2024 година, когато Тръмп, наподобява, че ще се кандидатира още веднъж.

Тези хора съставляват опасност за демократичния развой и законовия ред, съгласно Лиса Браянт, професор по политически науки в California State University. „ Ако не виждаш администрацията като законна, тогава смяташ ли законите, които те одобряват, за законни? И би трябвало ли да ги спазваш? “, споделя Браянт.

Лъжите за изборни измами доведоха до щурма на Капитолия и опита за прелом на поддръжниците на Тръмп на 6 януари 2021 година с няколко жертви и десетки правосъдни присъди. Организаторът на този акт обаче към момента е на независимост и прави протест след протест.

Икономическите несгоди след пандемията, растящата инфлация и високите цени на горивата поради войната в Украйна подхранват ниския рейтинг на Джо Байдън и понижават възможностите на демократите за добър резултат другата седмица. Икономика и налози са водещите тематики за републиканците. Заплахата за демокрацията, правото на дамите сами да разполагат със личното си тяло са водещи за демократите. Икономиката е циклична, след компликациите неизбежно идва разцвет. Но опасността за демокрацията е повече от действителна. Гръцкият мъдрец Платон през 380 година преди Христа споделя, че демокрацията неотменно води до поддръжка за робия.

Какво се случва в Гърция, родното място на демокрацията? Тяхното национално заседание Еклесия става сцена на политическа реторика, лишена от обстоятелства или истина. Предимно страсти. Гръцките политици от това време употребяват ученията на софистите, които преподават по какъв начин да се управляват масите посредством страсти вместо логичност и обстоятелства. Звучи познато, нали? Познато и рисково.

За всички избори чуваме, че са „ най-важните в нашия живот “. Тези в действителност са такива.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР