Американците, които печелят по-малко от 400 000 долара годишно, може

...
Американците, които печелят по-малко от 400 000 долара годишно, може
Коментари Харесай

Нови данъци удрят по джоба на американците от 1 януари

Американците, които печелят по-малко от 400 000 $ годишно, може да платят общо 20 милиарда $ нови налози, въведени със Закона за понижаване на инфлацията, препоръчан от Демократическата партия, демонстрира неотдавнашен разбор на законопроекта.

Президентът Джо Байдън подписа закона през август, като с него се възнамеряват 473 милиарда $ нови разноски за климата и опазването на здравето, само че има мощни опасения, че това въобще няма да помогне за понижаване на инфлацията. Всъщност американците от междинната класа ще платят нови налози, което непосредствено опонира на обещанието на Байдън да не покачва товара върху хората, които печелят под 400 000 $ годишно.

Републиканците не престават да подлагат на критика законопроекта, потвърждавайки, че той ще докара до нова данъчна тежест върху американците от междинната класа и няма да помогне за понижаване на растящите разноски.

Очаква се, в случай че влезе в действие, законът да докара до
събирането на още 737 милиарда $ доходи за десетилетие
и се чака да понижи недостига с към 300 милиарда $.

Камарата на представителите одобри законопроекта с 220 против 207 гласа, откакто той получи утвърждение с 51 на 50 гласа в Сената, като всички демократи и вицепрезидентът Камала Харис гласоподаваха за него.

Текстът отхвърля доста от основните обществени стратегии от първичното предложение на Байдън. Той ще разреши събирането на още 265 милиарда $ доходи, като разрешава на държавното управление да договаря с фармацевтичните компании за по-ниски разноски за медикаменти с рецепта Medicare. Неговите разпореждания за климата, възлизащи на общо 369 милиарда $, се планува да понижат въглеродните излъчвания с 40 % по отношение на предходните равнища и включва удължение на дотациите по Закона за налични грижи на обща стойност 64 милиарда $.

Законът за понижаване на инфлацията включва три съществени енергийни налога, които в действителност евентуално ще усилят сметките за сила на семействата. Един от тях е ретрограден налог върху добива на петрол и газ, който, съгласно оценките, ще докара до увеличение на налозите с общо 6,5 милиарда $. Според Американската газова асоциация единствено този налог би могъл да докара до 17 % нарастване на сметката за природен газ на междинното домакинство.

Според някои източници демократите оферират и налог от 16,4 цента на барел върху суровия нефт и вносните петролни артикули, който се чака да бъде трансфериран върху потребителите под формата на по-високи цени на газа. Освен това нарастването на налога е обвързано с инфлацията, което значи, че той също ще се усилва с повишаването ѝ.

Съвместният комитет по данъчно облагане (JCT), непартийна организация, пресмята, че тази наредба ще генерира 12 милиарда $ налози.

Демократите оферират и удвояване на сегашните акцизи върху производството на въглища. Съгласно това предложение данъчната ставка върху въглищата от подземния рандеман ще се усили от 0,50 Щатски долар на звук на 1,10 Щатски долар на звук, до момента в който данъчната ставка върху въглищата от лекомислен рандеман ще се усили от 0,25 Щатски долар на звук на 0,55 Щатски долар на звук. Това ще генерира доходи от 1,2 милиарда $ нов налози, които се чака да бъдат трансферирани на потребителите под формата на по-високи сметки за електрическа енергия.

Предложен е и нов федерален данък върху противоположното изкупуване на акции, което се чака да понижи цената на домакинските сметки и пенсионните спестовни сметки, в това число 401(k)s, IRAs и пенсионни проекти. Този налог може също по този начин да повлияе негативно върху проектите за пенсиониране на синдикатите и да сложи американските работодатели в неизгодно конкурентно състояние по отношение на Китай, който няма подобен налог.

Известно е, че противоположното изкупуване на акции спомага за увеличението на пенсионните сметки и този налог може да обезсърчи фирмите да правят назад изкупуване, оказвайки негативно влияние върху пенсионните спестявания за 58 % от американците, които имат акции и над 60 милиона служащи,.

Демократите оферират още 15-процентен корпоративен различен най-малък налог върху приходите от финансови доклади на американски компании, отчитащи 1 милиард $ облаги за последните три години. Очаква се това нарастване на налога да бъде поето от работещите фамилии под формата на по-високи цени, по-малко работни места и по-ниски заплати.
Доклад на Данъчната фондация откри, че този налог ще понижи Брутният вътрешен продукт с 0,1% и ще докара до загуба на 27 000 работни места.
Бюджетната работа на Конгреса пресмята, че тази наредба ще усили налозите с повече от 225 милиарда $.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР