Повече от 30 лични лекари се събраха пред Столичната РЗИ,

...
Повече от 30 лични лекари се събраха пред Столичната РЗИ,
Коментари Харесай

Лични лекари от столицата получават от СРЗИ РНК ваксини срещу Covid-19

Повече от 30 персонални лекари се събраха пред Столичната РЗИ, където през днешния ден за първи път раздават РНК ваксини против Covid-19, с цел да получат дози за своите пациенти.

Медиците би трябвало да получат общо 4 флакона  -  два от препарата на фирмите " Пфайзер " и " Бионтех " и два от този на " Модерна " – количество, което съгласно тях е извънредно незадоволително.

Личните лекари са недоволни, че липсва и организация, и информация за раздаването през днешния ден, отбелязва кореспондент на „ Хоризонт “, който ревизира на място по какъв начин върви раздаването на дозите:

" Не са задоволителни най-вероятно, дават по два флакона " Модерна " и " Пфайзер " два, " Астра Зенека " са повече, само че пациентите не я желаят вече…Повечето от моите пациенти желаят РНК ваксина, това са над 200 души “, сподели персонален доктор, чакащ на опашката.

Във връзка с информацията, че идната седмица ще бъдат получени още количества РНК ваксини против короновирус, други лекари разясниха:

" Може да има уверения, не знам другата седмица дали ще бъдем на опашката, тъй като това е към този момент за следващ път – редим се, все едно на опашка за банани. На тази опашка очаквам от 9.30 часа ".

" Няма организация. Добре, че чухме по малкия екран за това, другояче нямаше да знаем, че се дават ваксини на джипита. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР