Повече от 250 начални учители от пилотните 100 училища в

...
Повече от 250 начални учители от пилотните 100 училища в
Коментари Харесай

Над 250 начални учители участваха в информационни срещи в рамките на инициативата „Умници гладници“

Повече от 250 начални учители от пилотните 100 учебни заведения в София, Пловдив и Варна се включиха в осведомителните срещи, извършени от експерти от Асоциация „ Родители “. Те сложиха начало на самодейността „ Умници гладници “, която цели по занимателен и забавен метод да показа тематиката за уравновесеното хранене на децата в учебно заведение.

По време на срещи педагозите бяха осведомени с формата и регламента на състезанието, като в допълнение получиха и особено създадени материали, с насоки по тематиката, готови от проф. Людмила Иванова - учител по хранене и диететика в Медицински факултет на СУ „ Св. Климент Охридски.

„ Радвам се за сполучливия старт на самодейността и се надявам доста учители да я припознаят и да аплайват със своя клас. Вярвам, че дружно с родителите те могат да имат най-голямата роля и принос във образуването на хранителни привички при децата “, показа Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

„ Благодарим за ползотворната работа с учителите и сме щастливи, че самодейността среща огромен интерес от тяхна страна “, сподели Яна Алексиева, изпълнителен шеф на Асоциация „ Родители “.

В момента самодейността навлезе в решителната си конкурсна фаза. В нея всички начални учители от трите области могат да аплайват със своя разработка на урок по здравословно и уравновесено хранене. По този метод те ще получат опция техният урок да бъде включен в специфичен алманах, съдържащ най-хубавите 15 методически разработки, в помощ на учители и родители.

Голямата изненада е присъединяване на началник готвачите Манчев и Шишков в специфични събития, отдадени на здравословното хранене. Топ готвачите ще готвят дружно с възпитаници от трите класа, определени на лотариен принцип от селектираните 15.

Срокът за подаване на разработките е 31.01.2020 година

Повече информация вижте ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР