Повече от 24 часа продължи акцията по преместване на горящия

...
Повече от 24 часа продължи акцията по преместване на горящия
Коментари Харесай

Опитите на пожарникари да се качат на борда на „Юрофери Олимпия” продължават и през нощта

Повече от 24 часа продължи акцията по пренасяне на горящия ферибот

Опитите пожарникари да влязат на борда на изгорелия ферибот „ Юрофери Олимпия” не престават и през нощта. От пожарната работа заяви, че няма да стопира работа, по тази причина са се разделили на екипи, които да се сменят.

Часове наред пожарникарите се пробват да отворят вратите на ферибота, само че все още това се оказва невероятно поради заплаха от нов гърмеж.

Все още няма и информация за изчезналите, седем от които са българи, съобщи NOVA.

Повече от 24 часа продължи акцията по пренасяне на горящия ферибот от остров Корфу към пристанище „ Астакос”. С това обаче не свършват компликациите пред спешните екипи на място, които към момента не могат да отворят и разтоварят кораба.

Изгорели ремаркета и кабини на тирове. Дим от към момента тлеещия транспортен съд. Това се вижда на фрагменти от високо по време на местенето на кораба към брега.

Часове пожарникарите се пробват да отворят вратите на ферибота, все още това се оказва невероятно поради заплаха от нов гърмеж.

Малко преди 12:00 часа на обяд фериботът „ Юрофери Олимпия” дойде на пристанището със забавяне поради неприятните метеорологични условия.

Тази интервенция лиши повече от 1 денонощие на управляващите. А фамилиите и околните на 7-те българи, оповестени в неопределеност, пристигнаха да чакат всяка нова информация на близко и безвредно място.

„ Лошото е, че барикадират всичко. Преди малко се виждаше, а в този момент са наслагали бусове на всички места. Но това, че леко понадимява, мисля, че в добре, значи е загасен”, разяснява Кристиян.

Повече от 65 пожарникари вземат участие в избавителната акция. На място дойде и представител на консулската ни работа в Атина.

„ Тук съм, с цел да окажа нужното подпомагане на българските жители. По данни от противопожарната работа ще стартира незабавно избавителна интервенция. Не е ясно какъв брой време ще продължи тя”, сподели Любомир Георгиев, завеждащ Консулската работа в Атина.

Вангелис е един от водачите, който съумява да слезе от горящия ферибот. Все още помни звука на детонациите, до момента в който се качва на избавителната лодка.

„ В момента, в който напусках, виждах единствено доста дим. Не съумях да видя има ли хора в тировете. Ако бяха закъснели с евакуацията единствено с 5 минути, най-вероятно никой нямаше да се спаси”, разяснява Вангелис.

Междувременно се появиха и подозрения от синдикати на водачи на камиони, че корабът е имал механически проблеми и не е бил изправен.

„ Ние към момента имаме вяра, че има оживели. Разполагаме с документи, които потвърждават, че някои от корабите на „ Грималди” не са изправни. Но не ни дават достъп до пристанището. Имаме документи от други синдикати, които демонстрират, че е имало проблеми в системата за сигурност на ферибота”, съобщи Янис Какос, президент на Синдикат на водачите на камиони в Западна Гърция.

Все още не е ясно какъв брой време ще отнеме отварянето на вратата на кораба. Причината - има заплаха от ново възпламеняване поради съществуване на запалими субстанции в пространствата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР