Повече от 22 милиона американци вече са гласували на изборите

...
Повече от 22 милиона американци вече са гласували на изборите
Коментари Харесай

Рекорден брой предварително гласували на американските избори

Повече от 22 милиона американци към този момент са дали своят вот на изборите - рекордно огромен брой, който се дължи на ентусиазма на демократите и на пандемията, трансформирала метода, по който гласоподава страната, съобщи Асошиейтед прес.
Дадени до петък вечер 22,2 милиона гласа съставляват 16 % от гласовете, дадени на президентските избори през 2016 година, а осем щата още не оповестяват систематизираните си данни, защото гласоподавателите там имат още две седмици за гласоподаване.
Много дейното гласоподаване на американците дава съображение на специалисти да предвиждат, че тази година може да гласоподават 150 милиона души и изборната интензивност да бъде най-високата на президентски избори от 1908 година
Засега по данни на Асошиейтед прес доста по-активно гласоподават демократите, в сравнение с републиканците - в 42 щата съотношението е 2 към 1. Това обаче не значи, че демократите ще поведат в гласуването, когато се броят гласовете.
Очаква се, че републиканците ще гласоподават всеобщо в деня на изборите и обстановката може доста динамично да се промени, отбелязва АП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР