Повече от 22 000 души у нас искат да станат

...
Повече от 22 000 души у нас искат да станат
Коментари Харесай

Българи в Космоса: Над 22 000 души у нас искат да станат астронавти

Повече от 22 000 души у нас желаят да станат бъдещи европейски астронавти. България обаче към момента не членува в Европейската галактическа организация, което спъва претендентите от страната ни.

Как учените и мечтателите гледат на поръчката на Слави Трифонов да изпрати астронавти в НАСА?

Последният полет с български космонавт е от 1988 година След Георги Иванов и Александър Александров, двамата български космонавти, България си мечтае и за третия човек, който ще излети в необятния космос.

Вече шеста година страната ни е в чакалнята на Европейската галактическа организация. Това ще бъде приоритет за партията на Слави Трифонов „ ИТН “.

„ Ще създадем допустимо да изпратим мъж и жена, които да са първите български астронавти в НАСА. Ще създадем допустимо към тях да се причисли един северномакедонски астронавт “, разгласи през вчерашния ден водачът на Има Такъв Народ при представянето на целите на оферти от него проектокабинет.

Татяна Иванова е първата българка, тренирана от НАСА за астронавт. Тя мечтае да стане и първата българка с задача в Космоса.

„ Бих била доста щастлива, в случай че имам опцията да стана космонавт и да си реализира фантазията, без да напущам страната и без да се постанова да взимам непознато поданство “, споделя Татяна.

Идеята за изпращане на двама български и един македонски астронавт в Космоса разсъни интереса на медиите в Скопие. „ Бугарија не нѐ пушта во ЕУ, но ќе нѐ однесе во вселената “, написаха македонски публицисти.

Заявката на Слави Трифонов предизвика и хумора в обществените мрежи.

На този декор измежду бъдещите астронавти от Европа ще има повече дами, както и хора с увреждания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР