Повече от 21 хиляди са официално потвърдените загинали в Турция

...
Повече от 21 хиляди са официално потвърдените загинали в Турция
Коментари Харесай

Броят на загиналите в Турция и Сирия от земетресението вече е над 21 хиляди

Повече от 21 хиляди са публично доказаните починали в Турция и Сирия при опустошителните трусове. Само в Турция там жертвите са над 17 хиляди и 600, а ранените – повече от 70 хиляди, демонстрират последните данни. Спасители от десетки страни не престават да вадят оживели отдолу под руините в Югоизточна Турция.

По последни данни починалите в Сирия са над 3300.

Франция и Германия дадоха да се разбере, че няма да поддържат анулация на глобите против режима на президента Башар Асад, както прикани той за улеснение на филантропичната помощ. Берлин и Париж считат, че помощта може да бъде проведена през неправителствени организации и Организация на обединените нации.

Шефът на СЗО отива в Сирия

Генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус разгласи, че отпътува за Сирия.

" На път съм за Сирия, където СЗО поддържа главните здравни грижи в регионите, наранени от земетресението, надграждайки дългогодишната ни работа в цялата страна ", написа Тедрос Гебрейесус в Туитър.

СЗО предизвести за вторична здравна рецесия, която заплашва Турция и Сирия след бедствието. Хората се нуждаят от заслон, храна, чиста вода и медицински грижи, уточни организацията. Според ръководителя ѝ броят на жертвите ще продължи да пораства.

В същото време Организация на обединените нации разгласи, че зам.-генералният секретар на организацията по филантропичните въпроси Мартин Грифитс ще се насочи този уикенд към регионите, наранени от земетресението, както в Турция, по този начин и в Сирия.

Вчера първият ескорт на Организация на обединените нации с помощи доближи следената от бунтовници северозападна част на Сирия. Организацията разказа пункта Баб ал Хава като избавителен пояс за достъп до района, където към 4 милиона души разчитаха на филантропична помощ още преди земетресението.

Много от хората в засегнатия район са вътрешни мигранти поради 12-годишната революция.

Турските управляващи споделиха, че ще отворят други пропускателни пунктове след два дни, в случай че сигурността е обезпечена.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР