Повече от 200 руски лекари подписаха отворено писмо до президента

...
Повече от 200 руски лекари подписаха отворено писмо до президента
Коментари Харесай

Руски лекари настояват Путин да спре злоупотребата с Навални

Повече от 200 съветски лекари подписаха отворено писмо до президента Путин, в което го молят да спре злоупотребите с опозиционния водач Алексей Навални. Навални беше подложен на Нова година за 10 път в изолатор от началото на деветгодишната му присъда в пандиза, съобщи Politico.

Първоначално писмото е оповестено във Фейсбук от Александър Ванюков, хирург от Москва, който приканва представители на здравната общественост да се причислят към апела. По-късно то е оповестено от " Медуза ", съветското без значение издание, което работи от Латвия.

В отвореното писмо лекарите показват " огромна угриженост за живота и здравето " на пандизчията, като прибавят, че " отводът на Федералната работа за осъществяване на наказванията да обезпечи нужните медикаменти директно заплашва живота на Навални ".

В понеделник юристът на Навални Вадим Кобзев заяви, че той изпитва тресчица, настинка и кашлица. В петицията се упорства за " цялостен обзор " и достъп до " уместно здравно лекуване " за опозиционния водач.

В края на декември Навални упрекна затворническите управляващи, че употребяват здравословното му положение като инструмент за напън върху него. В поредност от туитове той написа, че изпитва мощни болки в гърба след месеци на изгнание и осъди затворническите управляващи, че крият медицинските му документи и му дават незнайни медикаменти.

Навални беше задържан при завръщането си в Русия през януари 2021 година, откакто се лекуваше в Германия след отравяне, Кремъл отхвърля да е забъркан в отравянето. По-късно съветските управляващи го осъждат на две години и половина затвор за това, което съгласно тях е нарушаване на предварително освобождение, до момента в който се е възстановявал в Германия.

След това, през март 2022 година, Навални беше наказан на девет години в затвор с оптималната сигурност, откакто съветски съд го призна за отговорен в машинация в огромни размери и пренебрежение към съда.

През юни той беше изместен в затвор с нараснала сигурност в Мелехово, на 250 км източно от Москва, който неговият представител назова " чудовищно място " в Туитър. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР