Повече от 200 от най-големите компании в световен мащаб прогнозират,

...
Повече от 200 от най-големите компании в световен мащаб прогнозират,
Коментари Харесай

Компаниите очакват щети за 1 трлн. долара заради климатичните промени

Повече от 200 от най-големите компании в международен мащаб предвиждат, че изменението на климата може да им коства общо 1 трилион $, като огромна част от вредите се чакат през идващите 5 години, съгласно отчет на организацията CDP, представен от БГНЕС.
Компаниите чакат общо 970 милиарда $ спомагателни разноски заради фактори като горещи температури, безредно време и ценообразуване на излъчванията на парникови газове. Около половината от тези разноски се смятат за " съвсем сигурни ".
Въпреки това, констатациите на благотворителната организация CDP допускат, че доста компании към момента подценяват заплахите, защото учените предизвестяват, че земната климатична система е застрашена от пагубни повратни точки без бързо понижаване на въглеродните излъчвания.
" Повечето компании към момента би трябвало да извървят дълъг път във връзка с вярната оценка на климатичния риск ", споделя Николет Бартлет, шеф на CDP по въпросите на изменението на климата, който е създател на отчета.
Създадена при започване на 2000-та година, CDP – публично известна като Carbon Disclosure Project - е почитан глас в разрастващата се коалиция от групи за напън, мениджъри на фондове, централни банкери и политици, които считат, че световното стопляне съставлява систематичен риск за финансовата система.
Като упорства основните изпълнителни шефове да прегледат рисковете за своите интервенции, бранителите на по-голямата публичност на казуса се надяват да подтикват задоволително вложения в по-чисти промишлености, с цел да понижат въглеродните излъчвания в точния момент за да се отговори на световните климатични цели.
В своето последно изследване CDP проучва данни на 215 от най-големите компании, вариращи от Apple и Microsoft до Unilever, UBS, Nestle, China Mobile, Infosys, Sony и BHP, осведоми Euronews.
Компаниите в изследването на CDP, които имат комбинирана пазарна капитализация от към 17 трлн. $, виждат евентуални благоприятни условия на стойност 2.1 трлн. $, обхващащи по-бързо от предстоящото търсене на електрически транспортни средства за вложения във възобновими източници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР