Повече от 200 хиляди венецуелци се регистрират пред колумбийските власти

...
Повече от 200 хиляди венецуелци се регистрират пред колумбийските власти
Коментари Харесай

Над 200 хил. нелегални венецуелци се регистрират в Колумбия

Повече от 200 хиляди венецуелци се записват пред колумбийските управляващи в акция за незаконна миграция, с която Колумбия регистрира какъв брой души са избягали от Венецуела, оповестява " Ройтерс ".

Южна Америка се пробва да се оправи с вълна от бягащи венецуелци, напускащи родината си, заради голямата икономическа рецесия . Много от тях минават в Колумбия през 2 219 км. граница, заобикаляйки имиграционните пунктове.

Колумбия желае венецуелците да се записват, в случай че нямат работа или туристически визи, двойно поданство или различен тип публично позволение да останат в Колумбия. Правителството разяснява, че събраната информацията ще помогне за определянето на ресурсите , нужни за обучение, здравна помощ и други услуги и няма да се употребява за депортиране .

Около 320 000 венецуелци в Колумбия имат визи , удължени вези режим или туристическа виза с дълготрайност 180 дни. Правителството пресмята, че още 500 000 души не са документирани , а 230 000 са минали през страната към други страни.

" Регистрацията не трансформира статута им за миграция , не става дума за ваучери за храна, за помощ или за гласоподаване, тъй че колумбийското държавно управление разполага с информация, която му разрешава да сътвори филантропична политика в границите на нашите фискални ограничавания ", разяснява Фелипе Муньоз, шеф на дирекцията по граничните въпроси на държавното управление.

Около 80% от записаните венецуелци показват, че желаят да останат в Колумбия , добавя Муньоз, само че и доста от тях декларират, че желаят да се завърнат у дома, в случай че изискванията се подобрят.

Предполага се, че 4 милиона венецуелци са напуснали родината си по време на мандата на някогашния президент Уго Чавес и настоящия - Мадуро , само че държавното управление на Мадуро дефинира това като пресилване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР