Повече от 200 души бяха евакуирани през нощта в североизточна

...
Повече от 200 души бяха евакуирани през нощта в североизточна
Коментари Харесай

Невиждани наводнения доведоха крокодили в градовете в Австралия

Повече от 200 души бяха евакуирани през нощта в североизточна Австралия, откакто невиждани наводнения унищожиха пътища и избутаха крокодили в градовете. 

Щатът Куинсланд е ударен от мощни ветрове и пороен дъжд. След погрома от прекосяването на тропически циклон, хеликоптери на австралийската войска са изпратени да избавят поданици в наводнени региони. 

Най-малко 200 души са били евакуирани от избавителни екипи през нощта в неделя против понеделник, съгласно полицията, а в идващите часове се чакат и още съществени количества дъжд. 

Девет души, в това число седемгодишен пациент, откриха леговище на покрива на болница в село, обитаемо най-вече с туземци в североизточния завършек на острова-континент. 

" Знаем, че тези хора са в отчайваща обстановка ", сподели Кайли Ханслоу, локален полицейски чиновник. Градът с 300 поданици в този момент е " море от мръсна вода и тиня ", добави тя. 

Крокодили, изтласкани от наводненията, бяха видяни рисково покрай жилища и здания във Уиджа Уиджа и няколко близки града. 

Кернс, градът със 150 000 поданици, беше съвсем заобиколен от вода, която се разля по основните автомагистрали и наводни летището.

" Това равнище на превалявания е невиждано ", сподели министър председателят на държавното управление на щата Куинсланд Стивън Майлс пред медиите в понеделник.

" Разположихме безусловно всяка лодка, която успяхме да намерим в Кернс, с цел да евакуираме хора, които не могат да го създадат сами ", добави той, написа Digi24.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР