Повече от 20 опита за телефонни измами са регистрирани в

...
Повече от 20 опита за телефонни измами са регистрирани в
Коментари Харесай

Бум на “ало“ измами в Пазарджишко

Повече от 20 опита за телефонни измами са регистрирани в област Пазарджик за последните 2 денонощия. Обажданията са към стационарни телефони, употребени от възрастни и самотноживеещи хора, оповестяват от полицията.
Прочетете още
Регистрираните позвънявания са главно към хора в Пазарджик, обитаемоте места от общината, както и към поданици на Септември и Белово.

Използват се известни досега схеми, свързани с потърпевш непосредствен или родственик, на който е нужна интервенция или различен типичен образец, при който причинителите на този вид закононарушения се показват за полицейски чиновници, които се борят против телефонните измамници и желаят от евентуалните си жертви да спомагат с парични средства или полезности, с цел да ги примамят и заловят.

От полицията молят жителите да бъдат бдителни и да не се поддават на позвъняванията на непознати, да не дават под какъвто и да е претекст парични суми или полезности на непознати, даже в случай че се показват за служители на реда.

Полицейските органи, при осъществяване на служебните си отговорности, в никакъв случай под каквато и да е форма не желаят пари от жителите. При съществуване на сходни позвънявания дано възрастните хора да позвънят на своите близки, като ги осведомят за случилото се или да подадат сигнал на телефон 112, съобщи Българска национална телевизия. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР