Повече от 2,7 милиона мигранти, които искат да се върнат

...
Повече от 2,7 милиона мигранти, които искат да се върнат
Коментари Харесай

3 милиона мигранти и сезонни работници не могат да се върнат у дома заради COVID-19

Повече от 2,7 милиона мигранти, които желаят да се върнат вкъщи, са блокирани в чужбина поради ограничавания, въведени поради битката с пандемията от ковид. Това заяви, представена от организация France Presse.
Светът би трябвало незабавно да ускори съдействието, с цел да разреши на хората да се върнат по безвреден метод макар рестриктивните мерки поради ковид, съобщи Международната организация по миграция (МОМ) на Организация на обединените нации.
МОМ предизвести в отчет, че затварянето на граници и възбраните за пътешестване са оставили в усложнение огромен брой мигранти. Документът дефинира заседналите мигранти като хора отвън тяхната страна на всекидневно престояване, които желаят да се върнат вкъщи, само че са възпрепятствани от ограничавания, свързани с пандемията.
 Tagesspiegel: Ужасяваща бедност и употреба за източноевропейските гурбетчии в Германия Tagesspiegel: Ужасяваща бедност и употреба за източноевропейските гурбетчии в Германия
Едно спално място с дюшек на пода в някоя мизерна стая или мазе на Берлин коства най-малко 200 евро. На идващите от Балканите кандид...
Ръководителят на МОМ Антонио Виторино прикани страните да създадат повече за към 2,75 милиона блокирани. „ Обхватът и последващото налагане на десетки хиляди ограничавания на подвижността, в това число затваряне на граници и блокировки в народен мащаб, свързани с COVID-19, изисква страните да се свържат със своите съседи и с страните по генезис на мигрантите, с цел да отговорят на техните потребности и уязвимости “, сподели той. " Мигрантите могат да бъдат върнати у дома по безвреден и заслужен метод макар рестриктивните мерки, наложени от ".
Заседналите в чужбина мигранти се нуждаят от помощ като храна, вода, заслон и репатриране. Между тях има сезонни служащи, краткотрайно пребиваващи, задгранични студенти, както и мигранти, пътували за здравно лекуване и моряци.
Близкият изток и Северна Африка са с най-вече заседнали мигранти, към 1,26 милиона, следвани от Азия и Тихоокеанското крайбрежие с 977 000. Има още 203 000 в Европейското икономическо пространство и Швейцария и 111 000 в Северна и Централна Америка и Карибите.
Въз основа на данни от 382 локации допълнително от 101 страни, " се счита за огромно подценяване броя на заседналите мигранти или наранени по различен метод от COVID-19 ", споделят от МОМ.
 Промяна в законодателството на Германия поставя завършек на употребата в кланиците Промяна в законодателството на Германия поставя завършек на употребата в кланиците
След разкритията за тежките условия, при които работят наетите от Източна Европа служащи в немските кланици, държавното управление реши д...
Организацията отбелязва, че е получила претенции за подкрепяне на близо 115 000 заседнали мигранти да се завърнат вкъщи безвредно и непринудено и е съумяла да направи това за над 15 000 от най-уязвимите през последните месеци.
" Веднъж заседнали, някои мигранти са изложени на по-висок риск от корист, употреба и неуважение ", предизвестяват специалистите. „ Загубата на занаят може да усили уязвимостта и да ги изложи на употреба от незаконни синдикати, трафиканти на хора и други, които се възползват от тези обстановки “.
От МОМ акцентират, че прекомерно постоянно мигрантите са изключени от националните проекти за реагиране и възобновяване от ковид заради неточен статут.
Докладът на институцията повдигна и въпроса за към 400 000 моряци, заседнали сега в морето, някои от които са на борда на своите кораби от 17 месеца - шест месеца по-дълго от оптимално позволеното. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР