Повече от 2/3 от нашите сънародници не искат участие на

...
Повече от 2/3 от нашите сънародници не искат участие на
Коментари Харесай

Гуцанов: Да се направи референдум за изпращането на оръжия в Украйна

„ Повече от 2/3 от нашите сънародници не желаят присъединяване на България във военния спор сред Русия и Украйна “, съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов.

„ Българска социалистическа партия бяхме безапелационни да няма наш представител в делегацията в Киев. Позицията е пределно ясна – не желаеме да се дава военна помощ, муниции и всичко, обвързвано с директно нахлуване в друга сфера, която става прекомерно рискова за страната ни “, изясни Гуцанов.

„ Повече от 2/3 от нашите сънародници не желаят наше присъединяване във военния спор сред Русия и Украйна. Ако може да се приказва, че това е спор единствено сред Русия и Украйна. По-скоро на територията на Украйна има различен, по-глобален спор, който от една страна е Русия и зад нея Китай, а от друга – Съединени американски щати. Ако приказваме за целия световен развой, той е доста по-сложен от това, което наподобява на пръв взор “, добави той.

„ Трябва да има разговор по всички вероятни параметри, а не да се стига до предоставяне на военна помощ и ескалация “.

Той съобщи, че Българска социалистическа партия ясно е определила своя цивилизационен избор, когато при президент, определен от левицата, е подписан договорът за влизането в НАТО, а при тяхно ръководство е станало подписването за влизането в Европейски Съюз. И предложи референдум за това дали да се даде или да не се даде оръжие на Украйна.

„ Пределно ясно е какво е правила Българска социалистическа партия в тези години и никой не може да ни упрекна. Но тогава, когато огромна част от българските жители не желаят такова присъединяване, дано да се направи референдум. Такова гласоподаване в Народното събрание се случва доста рядко. Нека българските жители да кажат: да се даде или да не се даде оръжие на Украйна.Точно те са тези, които би трябвало да кажат какво желаят “, сподели Гуцанов. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР