Повече от 16 000 човека се включиха в четвъртото поредно

...
Повече от 16 000 човека се включиха в четвъртото поредно
Коментари Харесай

Над 16 000 човека се включиха в Деня на маратонката

Повече от 16 000 индивида се включиха в четвъртото следващо издание на Деня на маратонката - социално-отговорна акция, проведена от Бенефит Системс България, която се бори със заседналия метод на живот. През 2022 година самодейността си сложи и цел да поддържа деца и младежи в риск като им даде повече благоприятни условия за спорт и придвижване. За всеки спортуващ с карта MultiSport в Деня на маратонката уредниците подаряват по 1 лев на Фондация „ Сийдър “ и Сдружение SOS Детски селища България.

Тази година самодейността сплоти сили с работодателите в България, с цел да насърчи работещите хора да водят здравословен метод на живот, като и да поддържа деца и младежи в риск. 16102 индивида са употребявали своята карта MultiSport на 25 март. Те са се присъединили в 80+ спортни и двигателни интензивности, а техните маратонки са събрали 16102 лева, които ще бъдат дарени на Фондация „ Сийдър “ и Сдружение SOS Детски селища България. Средствата ще бъдат употребявани за създаване на спортни уреди и настилка, закупуване на спортни облекла, уреди и аксесоари за деца и младежи в риск, както и за образуване на състезателен лагер с грижа за физическото и психическо здраве на младежи с интелектуални увреждания.

“Щастливи сме, че сме част от тази акция, която предлага спомагателен тласък да изберем здравословния метод на живот. Вярваме, че грижата за себе си е доста значима, с цел да можеш да се грижиш и за други. Благодарим на екипа на MultiSport и на всички избрали да спортуват в Деня на маратонката, че споделиха с нас отговорността за хората в неравностойно състояние и дадоха добър старт на нашите начинания за здраве през 2022. “, сподели Ива Хаджийска, шеф фондонабиране и връзки във фондация „ Сийдър “.

"Признателни сме на Бенефит Системс България ООД, че ни подадоха ръка в идеята за построяването на пълностоен живот за деца, лишени от родителска грижа или в риск от разлъка. Психичното здраве на децата и младежите е основно за тяхното израстване като възрастни и зрели персони. Физическата интензивност е неделима част от процеса на възстановяване и поддържане на прочувствена резистентност, ментално развиване и пълноценно всекидневие. Благодарим на целия екип на MultiSport и на техните клиенти за поддръжката! "- Валерия Георгиева, Национален изпълнителен шеф

Тази година акцията се провежда в партньорство с Decathlon, Фондация „ Сийдър “, Сдружение SOS Детски селища България и подкастът „ Свръхчовекът с Георги Ненов “.

Повече за Бенефит Системс България

Бенефит Системс България ООД започва активност на българския пазар през 2015 година Компанията дава опция на корпоративните си клиенти да дават карти MultiSport на своите чиновници като част от пакета им с мотивационни придобивки. С картата могат да се посещават обекти за спорт и релакс, които са част от партньорската мрежа на организацията. Чрез картата работодателите имат още един инструмент за мотивация на чиновниците, спортните центрове могат да привлекат нови клиенти, а притежателите имат опция да избират сред огромно количество занимания в комфортно за тях време. Следвайки упоритостта си да стимулира хората да спортуват, от 2019 година насам Бенефит Системс България провежда акцията “Ден на маратонката” и взе участие като сътрудник в две следващи издания на самодейността „ Европейска седмица на спорта “ #BeActive, която се провежда от Министерството на младежта и спорта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР