Повече от 12 часа след избухването на пожара в Монтанско

...
Повече от 12 часа след избухването на пожара в Монтанско
Коментари Харесай

Повече от 12 часа продължава гасенето на пожара в Монтанско

Повече от 12 часа след експлоадирането на пожара в Монтанско работата на терен продължава. Черен пушек и мощна остра миризма обгърнаха част от града и околните села в следобедните часове във вторник. Пожарът, избухнал покрай депото за битови боклуци, към този момент е локализиран, показва NOVA.

Тонове пясък бяха изсипани късно нощес, с цел да се спрат пламъците. Над 20 пожарни автомобила, огнеборци, чиновници на общината и доброволци се включиха в гасенето. Няма информация за потърпевши хора.

„ Към момента обстановката е овладяна. Има обособени тлеещи огнища, които продължаваме да ги засипваме с инертни материали ”, сподели гл. контрольор Ивайло Цветанов. Регионалното бунище, в което се извозва боклукът на Монтана и на прилежащите общини, е на няколко километра от града.

Милена Николова от РИОСВ-Монтана обясниха, че в центъра на регионалния град е сложена мобилна измервателна станция за качеството на въздуха. Първите резултати се чакат през днешния ден преди обяд.

„ Това е площадка за краткотрайно предпазване на строителни материали от бита и компаниите на община Монтана ”, съобщи Диман Георгиев, зам.-кмет на община Монтана. Той акцентира, че площадката съществува от 15 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР