Повече от 11 милиона чуждестранни туристи са пристигнали в Анталия

...
Повече от 11 милиона чуждестранни туристи са пристигнали в Анталия
Коментари Харесай

Излизането от системата Мир не спира руските туристи в Тур...

Повече от 11 милиона задгранични туристи са пристигнали в Анталия през летището на известната ваканционна дестинация сред 1 януари и 30 септември, което е с 57 % повече от интервала на ликвидация предходната година.

 Анадолска организация

Броят на пристигналите задгранични туристи от началото на годината е по-голям от броя на посетителите през предходните две години взети дружно, съгласно данни на провинциалната дирекция за просвета и туризъм.

През първите девет месеца на 2020 година и 2021 година градът е бил хазаин надлежно на 2,6 милиона и 7 милиона гости.

 Анадолска организация

Само през септември средиземноморският град е посрещнал 1,99 милиона задгранични гости, което е растеж от 15 % на годишна база.

Руснаците съставляват най-голямата група задгранични туристи през януари-септември. Около 2,34 милиона руснаци са посетили Анталия през този интервал, следвани от германци с близо 2,2 милиона и британци с 952 000. Сред другите топ гости бяха поляци, холандци, казахстанци, румънци, израелци и датчани.

 Анадолска организация

Съществуват опасения, че решението на турските банки да се отдръпват от съветската платежна система " Мир " може да засегне туристическата активност в Анталия.

Въпреки това, Давут Четин, началник на комерсиалната и индустриалната камара на Анталия (ATSO), счита, че това може да не се случи.

„ Руснаците заплащат авансово пакетни туристически услуги в страната си, заради което излизането от Мир няма да има неподходящо влияние върху визитите от Русия “, сподели Четин.

Той обаче призна, че ще има проблеми, когато излизат от хотелите да пазарят в града. „ Разходите им, до момента в който са тук, ще намалеят. Търговията на дребно ще бъде наранена.

Четин прикани за бързо решение на казуса. „ Те ще носят пари в брой, само че това ще ограничи разноските им. Тази обстановка също ще сътвори проблеми за руснаците, които към този момент живеят или са пристигнали в Анталия след експлоадирането на войната.

Резервациите от Русия към момента са преобладаващи, сподели Исмаил Чаглар, общоприет управител на петзвезден хотел в града.

 Анадолска организация

Около 250 стаи от 500 в неговия хотел сега са заети от руснаци и броят на резервациите през първата седмица на ноември е добър, добави той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР