Повече от 100 младежки организации от всички европейски страни призоваха

...
Повече от 100 младежки организации от всички европейски страни призоваха
Коментари Харесай

Над 100 европейски младежки организации настояват Румъния и България да влязат в Шенген

Повече от 100 юношески организации от всички европейски страни приканиха за участие на Румъния и България в Шенгенското пространство .

Организациите, като взеха поради и Румънския юношески съвет, одобриха предлагането " Свобода на придвижване за всички: Румъния и България в Шенгенската зона " по време на Общото заседание на Европейския юношески конгрес (YFJ), което се организира в Брюксел, оповестява SchengenVisaInfo.

Представителите на организациите споделиха, че отсъствието на двете балкански страни в безграничното пространство има няколко отрицателни последствия, които се демонстрират и на няколко пласта в живота на младежите.

" Това продължава да лишава младежите от скъп учебен, професионален и културен опит и може да има доста влияние върху бъдещите им вероятности и цялостното качество на живот... Сегашното положение на нещата значи, че младежите от тези две страни не могат да имат достъп до същите права , които имат други младежи от други държави-членки, които към този момент са в Шенгенското пространство ", се отбелязва в изказването.

Същото акцентира, че бюрократичните спънки, както и разноските, работят като спънка за присъединяване на младежите в начинания и стратегии на Европейския съюз , като прибавя, че те имат негативно влияние върху стопанските системи на държавите-членки на Европейски Съюз, както и върху действието на вътрешния пазар на Европейски Съюз.

Според организациите блокирането на достъпа за България и Румъния изпраща извънредно рисково отрицателно обръщение към държавните управления и жителите на двете страни , че една страна може да извърши нужните условия, само че да бъде пренебрегната и третирана неравностойно.

Внесено от Румънския юношески съвет посредством представителя Лариса-Николета Бежан, дружно с представителите на Националните юношески препоръки на България, както и на Литва и Португалия, предлагането приканва Съвета по правораздаване и вътрешни работи в границите на Съвета на Европейски Съюз, да предприеме всички нужни ограничения за приемане на решение за цялостното използване на достиженията на правото от Шенген в тези две балкански страни.

Въпреки обстоятелството, че и двете страни са изпълнили всички нужни условия, Румъния и България от години чакат да станат най-новите страни от Шенгенската зона.

През декември предходната година, вследствие на " угриженост за незаконните мигранти ", Австрия блокира присъединението на Румъния към зоната без граници.

По-рано през днешния ден министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер, който продължава да се опълчва на присъединението на Румъния към Шенгенската зона, оправда позицията си, като акцентира, че седем % от тези, които са прекарали незаконно мигранти в Австрия предходната година, са били румънци.
 Австрийският вътрешен министър в Букурещ: Румъния в Шенген към момента не може да се дефинира
Австрийският вътрешен министър в Букурещ: Румъния в Шенген към момента не може да се дефинира

За Австрия: Ние сме надалеч от функционираща гранична система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР