Повече от 100 души бяха ранени при ожесточени сблъсъци в

...
Повече от 100 души бяха ранени при ожесточени сблъсъци в
Коментари Харесай

Над 100 души пострадаха след сблъсък между израелската полиция и протестиращи

Повече от 100 души бяха ранени при яростни конфликти в Тел Авив сред поддръжници на еритрейското държавно управление, празнуващи Деня на Еритрея, и съперници на президента Исаяс Афверки, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Израелската полиция е стреляла със зашеметяващи гранати, с цел да приключи конфликтите, до момента в който някои от протестиращите са хвърляли камъни по полицията и са запалили кофи за отпадък, оповестиха публицисти на Ройтерс от мястото на събитието. В обществените медии се появиха фрагменти, на които се вижда по какъв начин поддръжници на еритрейското държавно управление бият с бухалки протестиращи против държавното управление.

Израелски медицински чиновници оповестиха, че повече от 114 души са получили пострадвания, измежду които към 30 служители на реда. Насилието избухна към събитие, проведено от посолството на Еритрея по случай Деня на революцията на 1 септември, когато се отбелязва началото на войната за самостоятелност на Еритрея против Етиопия през 1961 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Исаяс ръководи, откогато Еритрея получава самостоятелност през 1993 година. Групи за отбрана на правата на индивида осъждат държавното управление му като мощно репресивно, а страната е обект на наказания от страна на Съединени американски щати и Европейски Съюз поради хипотетични злоупотреби.

" Защо избягахме от страната си? ", сподели пред Ройтерс един от протестиращите в Тел Авив.

" Защо израелската полиция им даде позволение да честват... за този деспот? Ние сме срещу това. Защо съм тук и диря заслон? "

Журналисти на Ройтерс видяха мъже с рани по главата и окървавени ръце, някои от тях са лежали на земята.

" В момента огромни полицейски и гранични сили не престават да работят против нарушителите на закона в региона на Тел Авив ", се споделя в изказване на израелската полиция. По данни на Асаф, организация за подкрепяне на бежанците, сега в Израел живеят към 25 500 еритрейци, търсещи леговище.

Еритрейците, които са избягали в Израел през границата му с Египет, споделят, че ще бъдат подложени на гонене, в случай че се върнат. Еритрея изисква от своите жители разрешителни за овакантяване на страната и военната работа е наложителна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР