Повече от 100 000 случая на коронавирус са регистрирани за

...
Повече от 100 000 случая на коронавирус са регистрирани за
Коментари Харесай

Турция с антирекорд по брой новозаразени за ден: над 100 000

Повече от 100 000 случая на ковид са регистрирани за денонощие в Турция, заяви анадолската организация като означи, че това е най-високата цифра за денонощие в страната от началото на пандемията.

Министерството на здравеопазването удостовери 102 601 нови случая на заразяване с коронавирус, 198 смъртни случая и 87 562 случая на възобновяване през миналото денонощие. През този интервал са направени 452 173 теста за вируса.

По данни на министерството след старта на имунизационната акция преди година в страната са сложени над 141 млн. дози коронавирус ваксини.

Повече от 57,43 милиона души са получили първа инжекция, а над 52,42 милиона са били изцяло имунизирани, прецизират от министерството.

Турция е сложила и трети подсилващи инжекции на повече от 25,12 млн. души.

Министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа прикани хората да си създадат подсилващи ваксини против заболяването.

„ Заедно видяхме по какъв начин имунизацията понижава опустошителните последствия от COVID-19 във всички области на живота. Етапите на пандемията демонстрираха, че бустерните дози не трябва да бъдат подценявани “, разяснява в Twitter здравният министър. Той акцентира, че Турция има и ваксина лично произвеждане - Turkovac, която има висока степен на отбрана.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР