Повече от 10% от БВП на Европа се формира от

...
Повече от 10% от БВП на Европа се формира от
Коментари Харесай

Ангелкова: Необходима е допълнителна свързаност на туризма на ЕС със Западните Балкани и с Турция


Повече от 10% от Брутният вътрешен продукт на Европа се образува от туризма, би трябвало да се сътвори спомагателна съгласуваност в района, в това число със Западните Балкани и с Турция.

Това съобщи през днешния ден министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг във връзка неофициалната среща на министрите на туризма на европейските и балканските страни в София, съобщи кореспондент на БГНЕС. В нея присъединяване вземат Елжбета Биенковска, еврокомисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и дребни и междинни предприятия и Зураб Пололикашвили, общоприет секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации.Министрите разискват приноса на бранша за устойчивото икономическо развиване и напредък, връзката сред туризма и сигурността и самодейността „ 2018 година – Година на туризма ЕС–Китай. Това са тематиките на три полемики в границите на срещата, оповестиха уредниците на конференцията, като част от календара на събитията, свързани с председателството на България на Съвета на Европейски Съюз.

В туризма тази интеграция към този момент е направена, изключително преди разискването на новата финансова рамка, продължи Ангелкова, имайки пред тип връзката на европейските страни с балканските страни и с Турция. Обсъди се и основаване на европейски туристически фонд и считам, че конференцията бе сполучлива, сподели тя.

Важно е да се разискват тематики като цифровизацията, рекламата, започнахме да обсъждаме и контактите с Китай, уточни в изказването си Елжбета Биенковска, еврокомисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и дребни и междинни предприятия.

Поздравявам България за тази прелестна опция и вашето председателство в действителност е сполучливо, защото слага туризма като собствен приоритет, съобщи по време на брифинга и Зураб Пололикашвили, общоприет секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации. Обсъдихме разнообразни тематики, има нови хрумвания по какъв начин да си сътрудничим оттук насетне, по какъв начин ще се развива бранша и по какъв начин да се реализира качество в изискванията на цифровизация, акцентира той. Нашата организация в Организация на обединените нации ще окаже цялостна поддръжка, добави Пололикашвили.

Преди към 1 година Европейска комисия даде разпоредбите по какъв начин да бъдат употребявани средствата, предопределени за туризъм и капацитетът на бранша би трябвало да бъде разискван, с цел да знаем по какъв начин ще се финансира той за в бъдеще, отговори Елжбета Биенковска на въпрос на медия.Свързан с туризма е и превоза, инфраструктурата, тъй като той не може да се развива без тях, добави тя. Трябва да се популяризират и други дестинации в обособените страни отвън обичайните, счита Биенковска.

Ще си сътрудничим доста тясно с частния бранш в туризма, сега имаме над 500 члена, само че, за жалост, нямаме български членове на нашата организация и бихме желали да имаме такива, разгласи Пололикашвили.

Турция е значим пазар за България в туризма и с цел да може една страна да се причисли съм Европейски Съюз би трябвало да дава отговор на избрани условия, уточни Ангелкова. На идната среща в България тези въпроси ще се обсъдят на високо равнище, чакаме и тази година да имаме растеж на турски туристи, добави тя. Директен полет България- Китай е значим, уповавам се това да стане действителност, значим е освен за България,но и за Европейски Съюз. Днес ще обсъдим връзките на Европейски Съюз като една дестинация за Китай, означи Ангелкова. Това е един от методите да притеглим китайски туристи, акцентира българският министър на туризма. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР