Повече от 10 души направиха изказвания по време на днешното

...
Повече от 10 души направиха изказвания по време на днешното
Коментари Харесай

Повече от 10 души направиха предложения по време на обсъждането на бюджет 2021 на Асеновград

Повече от 10 души направиха изявления по време на днешното публично разискване на на община Асеновград. Сред тях имаше кметове на обитаеми места в района, общински съветници, общественици и жители. Предложенията бяха разнородни и касаеха разнообразни елементи на общината. Някои предложиха съответни улици, които не са ремонтирани от години, да бъдат планувани за асфалтиране. Други желаеха създаване на детски площадки. Засегната бе тематиката за закуските, които се дават гратис на учениците в учебните заведения, както и за увеличение на зелените пространства в Асеновград.
Сред съответните оферти бе това, да се отделят 14 000 лв. за асфалтиране на улица „ Захари Зограф “ – до читалището в село Боянци. По искане на кмета на обитаемото място обаче в Инвестиционната стратегия на Асеновград към този момент са заложени пари за поправяне на различен сектор, стана ясно от изявление на заместник-кмета по строителството Стоян Димитров. Жители на града насочиха молба за асфалтиране на улица „ Поп Матей “. Те се оплакаха, че при по-обилни превалявания от дъжд цялата дъждовна вода от основния път се стича и събира в горепосочения сектор и прекосяването става мъчно. А самата права сред улиците „ Захари Стоянов “ и „ Александър Стамболийски “ не е ремонтирана от доста дълго време и към този момент има потребност от преасфалтиране и замяна на тротоари и бордюри. Изграждане на детски площадки желаеха поданици от квартал „ Горни Воден “ и региона на „ Зъбчето “. Сред забавните оферти беше да се обезпечат 400 лв. за геодезическо снимане на предстоящ парк и ботаническа градина в квартал „ Баделема “, с което ще се направи първата крачка към основаването на зеленото пространство.
 Ето кои са целите в новия бюджет на Плевен Ето кои са целите в новия бюджет на Плевен
Като закостенял и разчетен на база предстоящи действителни доходи дефинира плана за Бюджет`2021 кметът Георг Спартански. Общественото обс...
Живеещи в блоковете до кръговото кръстовище при църквата „ Свети Атанасий “ (откъм центъра) насочиха искане за облагородяване на междублоковото пространство в зоната, защото при превалявания от дъжд и сняг там се образува голямо езеро от вода и тиня. Мястото се употребява за паркинг от живеещите в региона и от доста години е в сходно положение. Заместник-кметът по строителството на Асеновград инженер Стоян Димитров заяви, че зоната е включена в Инвестиционната стратегия. Предвидени са общо към 350 000 лв.. Обектът ще се извършва в два стадия, като за първия ще е нужна сумата от към 135 700 лв.. Предложение за създаване на тръбопровод и канализация бе направено за улица „ Матей Преображенски “. Реновиране желаеха и спортисти за гребната база край язовир „ 40-те извора “. Отправен бе въпрос и за улица „ Младен Митроколев “, която е изпълнена в първи стадий. Към момента вторият стадий от осъществяването й ще се забави, защото средства са ориентирани за сектор, който се явява по-основна пътна артерия и от там минават стотици моторни транспортни средства (МПС) и пешеходци всекидневно. Това е улица „ Свети Кирик “.
Обсъди се и тематиката за ремонт на пътя, за който бе проведена подписка от кметове на обитаемоте места. Провела се е среща сред кмета на общината лекар Христо Грудев и шефът на Областно пътно ръководство – Пловдив. Предстои да се извърши остойностяване на ремонтните действия, след което – и разновидности за обезпечаване на финансиране. Оглед ще бъде изработен и на двора на ДГ „ Дружба “, за да се извърши настоящ ремонт. На публичното разискване на бюджета за актуалната година на Асеновград имаше и представители от дребното туристическо село Косово. Те оповестиха, че ползата към обитаемото място напоследък се е повишил. Проблем си остава обаче дефицитът на вода, изключително през почивните дни. Хората помолиха да бъде направено уголемение на резервоара или да се сътвори спомагателен. Те оповестиха готовността си да оказват помощ с непринуден труд, логистика, хрумвания или с каквото друго е належащо.
Общински консултант насочи предложение община Асеновград да отдели по 0,20 лв. за всяко дете от I до IV клас, които да бъдат прибавени към цената на безплатната за учениците закуска. Общата планирана стойност на сумата е в размер на 50 000 лв. до края на образователната година за към 2000 деца. Целта на предлагането е учениците да получават по-качествена храна. Заместник-кметът по финансите в Асеновград лекар Теньо Манолов уточни, че финансиране ще се откри, само че това по никакъв метод не може да повлияе или реализира надзор върху качеството и количеството на предоставяната закуска, защото изборът на реализатор, провеждането на публичните поръчки за снабдители и управление на осъществяването на услугата е напълно ангажимент на учебните управления.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР