Повече от 10 души бяха ранени при сблъсъци между протестиращи

...
Повече от 10 души бяха ранени при сблъсъци между протестиращи
Коментари Харесай

Многохилядни протести в Алжир срещу пети мандат на президента

Повече от 10 души бяха ранени при конфликти сред протестиращи и полиция в алжирската столица - град Алжир, съобщи Франс прес.
 
Няколко десетки хиляди души в цялата страна участваха в митинги, преобладаващо мирни, против изгледите 81-годишният президент Абделазиз Бутефлика да се кандидатира за пети мандат, на които скандираха антиправителствени лозунги.

В столицата, покрай президентството, се стигна до стълкновения сред полицията и младежи , които замеряха силите на реда с камъни. Повечето стачкуващи обаче се разпръснаха без произшествия.
 Алжир БГНЕС

 Алжир БГНЕС-->
Изпочупени бяха витрините на няколко магазина, подпалени бяха банков клон и автомобил. Кореспонденти на Агенция Франс Прес оповестяват, че най-малко 10 души са потърпевши от удари с палки, хвърлени назад от служителите на реда камъни, избухнали сълзотворни гранати или от обгазяване.
 
Многобройните демонстрации из страната са завършили без произшествия. Обявявайки на 10 февруари кандидатурата си за изборите на 18 април, Бутефлика, който е на власт от 1999 година и не е в положително здраве, отприщи най-бурните митинги в страната от 20 години и, което е невиждано, те са ориентирани директно против него.
 Алжир БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР