Повече от 1,6 милиона души в Сомалия може да бъдат

...
Повече от 1,6 милиона души в Сомалия може да бъдат
Коментари Харесай

Наводнения в Сомалия: ООН предупреждава за „събитие, което се случва веднъж на век“

Повече от 1,6 милиона души в Сомалия може да бъдат наранени от последните извънредно мощни сезонни дъждове, предизвести Организацията на обединените народи.

Организация на обединените нации отпусна помощ в размер на 25 милиона $ (£20,5 милиона), описвайки наводненията като „ случват се един път на век събитие. "

Властите споделят, че минимум 29 души са били убити и повече от 300 000 са разселени, като следва още дъжд.

Сомалия и прилежащите страни в Източна Африка са наранени от проливни дъждове от началото на октомври.

Офисът на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните Афери (OCHA) сподели, че пороите са се влошили от комбинираното влияние на две климатични феномени – Ел Ниньо и по-локализирания дипол в Индийския океан, отнасящи се до разликите в температурата на морската повърхнина в противоположните елементи на океана.

Агенцията предизвести, че към 1,5 милиона хектара (3,7 милиона акра) земеделска земя евентуално могат да бъдат унищожени.

Мартин Грифитс, Координаторът на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси и незабавната помощ сподели: „ Екстремното време, обвързвано с продължаващия Ел Ниньо, рискува в допълнение да усили филантропичните потребности във към този момент уязвимите общности в Сомалия и доста други места. “

" Знаем какви са рисковете и би трябвало да изпреварим тези задаващи се рецесии. "

Хуманитарната организация на Организация на обединените нации сподели, че избавителните старания бяха отсрочени, тъй като пътищата бяха прекратени.

Хуманитарни групи също предизвестиха, че лагерите за хора, разселени от ислямистки бунтовници и неотдавнашната суша, също са били наводнени, причинявайки хората да бягат за повторно.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР