Повече навеси и по-малко реклами включва новата визия за спирките

...
Повече навеси и по-малко реклами включва новата визия за спирките
Коментари Харесай

Показаха как ще изглеждат новите спирки на градския транспорт в София

Повече навеси и по-малко реклами включва новата визия за спирките на градския превоз, която показа общината. Спирките с навеси ще са съвсем 1500 или с 300 повече от предходния проект, написа Дарик.

спирка

Четири разнообразни вида спирки ще бъдат издигнати от концесионерите, които завоюват поръчката на Столична община. Изпълнителите ще имат 2 години и половина за довеждане докрай на плана.

НЕ-даването на обществени средства за нови спирки е в основата на новата визия. Такава е практиката от Лондон и Париж до Белград и Скопие. Още идната седмица кметът Йорданка Фандъкова ще внесе отчета за спирките за разискване в комисиите в столичния съвет.

" Обект на тази процедура са 2610 спирки на градския превоз , ситуирани на територията на Столична община ", изясни Зафир Зарков – ръководителят на транспортната комисия в Общината.

На 400 от тези спирки ще има реклами, от които 10 % са непокътнати за общината . А 300 ще са новите павильони, само че още не е конкретизирано какво ще може да се продава в тях – сигурна е пакетираната храна.

В резултат на тази процедура, предстоящите вложения, които би трябвало да се създадат, са в размер на почти 18 милиона лв., уточни Зарков.

Концесията за отдаване на спирките ще е за 15 години . Кандидатите ще би трябвало да имат положително финансово положение и подобаващ опит за осъществяване на дилемите. Те няма да могат да вземат участие в конкуренцията за повече от 2 вида спирки, за да няма монопол , добави Зарков. И въпреки за 4 вида спирки да може да има четирима реализатори, визията на оборудванията ще е безусловно идентична.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР