Повече двойки са пожелали да сключат граждански брак на 23.03.23

...
Повече двойки са пожелали да сключат граждански брак на 23.03.23
Коментари Харесай

23.03.2023: Десетки българи искат да сключат брак на тези нищо незначещи всъщност числа

Повече двойки са поискали да сключат цивилен брак на 23.03.23 година, в сравнение с днешната съвсем огледална дата 23.02.2023 година, сподели инспекция на Българска телеграфна агенция в няколко области в страната. И двете дати се падат в работен ден - четвъртък, само че към по-късната (тази през март) има по-голям интерес. Причината може да е в трите тройки, " магията на числата " и желанието на хората за сигурност и благополучие, разясниха за Българска телеграфна агенция психолози.
Още по темата
На днешната дата в София са планувани 26 сватби, също толкоз към този момент са декларирани и за 23.03.23 година, оповестиха за Българската телеграфна организация от Столичния дом за сватбени обреди. Записванията за бракосъчетания не престават. 13 двойки досега са избрали да сключат цивилен брак в деня на Националния празник на България - 3 март, а три са плануваните сватби в столицата на 13 март. Към момента в София има интерес за датите - 22.04., 29.04., 21.05.,17.06., 22,23.07., 17.09., 09.09., на които има декларирани по 12-14 сватби и повече, споделиха от обредния дом.

За през днешния ден във Варна има декларирани три или четири сватби, а повече - пет или шест, са бракосъчетанията за 23.03.23 година, оповестиха за Българска телеграфна агенция от общинската компания " Обреди " ЕООД - Варна. Миналата година на огледални дати е имало повече сватби, в сравнение с тази година, разясниха още от компанията. На Националния празник няма планувани сватби в морската столица.

В Пловдив за днешната дата 23.02.2023 година има декларирани четири сватби в Централната ритуална зала, един изнесен обред и два в залата в регион " Тракия ". Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от общинско дружество " Радостни обреди " в града. За съпоставяне в събота - 25 февруари, има планувани общо четири сватби. Четири двойки са планували да се венчаят на Националния празник - 3 март.

За датата 23.03.2023 година се регистрира повишен интерес и за момента са декларирани осем сватби. Така в Централната ритуална зала на Пловдив има единствено два свободни часа за венчавка. За залата в регион " Тракия " към момента няма поръчки за тази дата. 

В Русе шест двойки са се записали до момента и са решили да се врекат във честност на 23.03.2023 година, заяви началникът на отдел " Гражданско положение " към община Русе Албена Арсова. Затова пък на днешната съвсем огледална дата няма нито една планувана женитба, както и на Националния празник - 3 март.

Според обществения психолог доктор Пламен Димитров повода двойките да изберат точно датата 23.03.2023 година може да са трите тройки. Може би са омагьосани от повторението на тези нищо незначещи в действителност цифри, разяснява той за Българска телеграфна агенция.

Хората са такива - ритуално защитни в изборите си от време на време, тъй като считат, че този тип неща - повтарящи се числа или места, на които избират да създадат такова значимо нещо в живота като женитба, дават, по този начин да се каже, защита, някакъв тип сигурност или заричане за триумф, уточни Димитров. Понякога това е магическо мислене, опит да се предпазиш или да предизвикаш мечтаните неща, добави психологът. 

Колкото и възрастни да сме станали и умни, и интелигентни, имаме надълбоко в себе си едно дете, което има такива вълшебен, фантазни мисли и конструира света. Дори да го няма, той ще събере точките и ще направи съзвездие или пък някаква друга настройка, която, видите ли, в един доста обстоен хороскоп предсказва държанието, което не може да се предскаже и от директно наблюдаване на психолог, разяснява Пламен Димитров.

В умозаключение той пожела на двойките да са щастливи от определената дата и оттук насетне с това, което животът им сервира във всеки един ден. В третото десетилетие на третото хилядолетие всеки може да се омъжи/ожени за този, който обича, разяснява още Димитров.

Психологът проф. Маргарита Бакрачева също уточни, че хората търсят сигурност, и означи, че всички ритуали и суеверия имат тази функционалност. Така че обичайно, когато има или огледални, или щастливи цифри и дати, хората се ориентират към тях, изключително когато става въпрос за неща, свързани с страстите и партньорските връзки, разяснява тя за Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР