Повече деца засяга тази вълна на . Разбира се, при

...
Повече деца засяга тази вълна на . Разбира се, при
Коментари Харесай

Д-р Теа Александрова: Най-притеснителното при децата е постковидният синдром

Повече деца визира тази вълна на. Разбира се, при по-малките признаците са като при всяка една вирусна зараза, само че и ги има затрудненията при по-големите деца.
Това съобщи в предаването специализантът по педиатрия в болница " Пирогов " доктор Теа Александрова. Тя изясни, че в международен мащаб най-притеснителното за децата е така наречен. " Това е синдром, който се появява след коронавирус зараза и това е нещото, което ние наблюдавахме след втората вълна - през декември месец имаше по-тежки случаи на постковиден синдром. В момента педиатрите се приготвяме душевен за това, което ще пристигна, след тази трета вълна ", изясни доктор Александрова.
" Постоянно се уголемява потенциалът на отделението по педиатрия в " Пирогов " съгласно потребностите на момента. Стараем се, несъмнено, когато е допустимо, лекуването на децата да продължи у дома, защото това е по-щадящо и за тях, и за здравната система ", сподели доктор Александрова.
По мотив засиленото наличие на малчуганите пред електронните устройства вследствие и на онлайн образованието, доктор Александрова разяснява, че се следят трендове, свързани с паник офанзиви, главоболия и разнообразни стресови обстановки. " Трябва преди всичко родителите да са спокойни и да лимитират напрежението, който получават от разнообразни външни фактори във връзка с пандемията. Ако е допустимо, у дома да царува една по-творческа среда и успокоение да се поддържа, ще бъде доста добре. Разбира се, физическата интензивност и занимания, които да играят ролята на разтоварващи механизми от напрежението ", посъветва доктор Александрова.

За провокациите пред специализантите у нас, както и за целите на Сдружението на младите лекари към Софийската лекарска гилдия, в което членува доктор Александрова - целия диалог гледайте във видеото.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР