Повече деца в яслените групи в общинските детски заведения в

...
Повече деца в яслените групи в общинските детски заведения в
Коментари Харесай

СОС прие предложението за повече деца в яслените групи на детските градини

Повече деца в яслените групи в общинските детски заведения в София. Общинският съвет усили броя поради многото чакащи. На първото си съвещание за 2019-та общинарите разискват и разпоредбите за банкет.

Вижте детайлностите от директното включване на Цанка Николова в обедните вести

Предложението, импортирано от заместник-кмета на София Тодор Чобанов за увеличение на броя на децата в яслените групи на детските градини се одобри с 40 гласа " за ".

Идеята е това да се случи единствено на местата, на които може да стане и там, където пространствата разрешават.
Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: В началото на 2018 година имаше доста основна редукция с 20% на размера на групите, т.е. действително ние извадихме през 2018 година към 2000 деца от системата на яслите. Още тогава и ние, и други възразиха, тъй като считаме, че при изискване, че нормативите за РЗП и личен състав са направени за доста по-големи групи, няма по какъв начин просто ей по този начин да извадим хиляди деца от системата. И се радваме, че вследствие на хиляди писма на родители, имаше и в някои градове подписки, най-сетне се направи връщане към един по-различен размер на групите, само че под изискване, а точно, в случай че има ниска средномесечна посещаемост, която е реалност в доста яслени групи при нас, тогава да има опция за приемане на до 3 деца в допълнение, което най-вероятно в София ще значи към 700 деца в допълнение приети=
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР